Nový projekt: www.Nezpravy.cz: Nezávislého tisku agregátor

Nový projekt: www.Nezpravy.cz: Nezávislého tisku agregátor


Příspěvek četlo

 675 total views

Spouštíme  nový projekt Nezpravy.cz: Nezávislého tisku agregátor.

Po projektu Nezávislé tiskové agentury, viz Manifest nové tiskové agentury, který jsme úspěšně rozběhali na webu Občanského monitoringu, přicházíme dnes s dalším webovým projektem:  www.Nezpravy.cz Podtitul webu je “Nezávislého zpravodajství agregátor”.

Co je důvodem projektu

Oficiální zpravodajské servery  již delší dobu nejsou kvalitním zdrojem informací. Nikoliv z důvodu přímé cenzury, ale vzhledem k celkovému nastavení svého fungování. Komerce, bulvár, banality, systematické zaměření na stereotypy, povrchnost. V posledních dvou letech, kdy došlo k výrazné oligarchizaci českých médií, se situace ještě více zhoršila. Kdo se chce něco podstatného dozvědět, musí hledat nějaké jiné informační zdroje než je oficiální zpravodajství.

Co je tím alternativním informačním zdrojem?

Především nezávislé časopisy, jako jsou Britské listy a pak blogy – existuje velká spousta kvalitních, fundovaných blogů, z nichž se člověk může dozvědět skutečně pravdivý stav věcí nebo se alespoň díky komentářům zamyslet. Procházet všechny tyto blogy a hledat informace je však časově náročné a pracné. Proto jsme připravili agregátor Nezpravy.cz, který všechny tyto obsahy zpřístupní na jednom místě a setřídí je dle času, takže čtenář si může vše na jednom místě pohodlně projít. Seznam dosud zadaných informačních zdrojů si můžete přečíst zde.

Nezprávy zatím běží v testovacím režimu, řada plánovaných funkcionalit nebyla ještě nasazena, ale Nezprávy už běží a dají se číst. Zbytek problémů bychom už rádi odchytali za provozu. Budeme rádi za jakékoliv Vaše připomínky a tipy.

V kategorii Reakce

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 1.12.2013

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky