Lesy ČR prohrály spor o výši náhrady za užití honitby

Lesy ČR prohrály spor o výši náhrady za užití honitby


Příspěvek četlo

 637 total views

Lesy

Spolupracovník Občanského monitoringu, pan Komárek mi poslal zajímavý dokument: Rozhodnutí Městského úřadu z Moravské Třebové, který se jej zastal ve sporu proti subjektu Lesy ČR ve věci finanční náhrady za pronájem honitby. (Využívání pozemku k mysliveckým účelům).

Lesy ČR původně hradily panu Komárkovi pouhých 10 Kč za hektar za rok. Žádosti pana Komárka o navýšení úhrady na adekvátní výši byly odmítány a to poměrně arogantním způsobem. Přitom, jen pro zajímavost, odstřel např. jelena může stát konečného zákazníka až 800.000 Kč, viz článek zde. K rostoucímu pocitu křivdy pana Komárka přispívala i skutečnost, že sám pan Komárek nedostal právo využívat svůj vlastní pozemek k myslivosti. Pan Komárek se nedal a začal bojovat… Výsledkem byl úspěch, viz dokument.  Odměna za pronájem honitby mu byla navýšena z 10 Kč na 344 Kč. Nyní pan Komárek ještě usiluje o to, aby přestal být diskriminován a získal právo honitby na svém vlastním pozemku – nyní jej mají nájemci Lesů ČR. (Článek na toto téma již připravujeme).

Pokud řešíte podobný problém, napište, zprostředkuji Vám kontakt na pana Komárka, poradí Vám, jak postupovat a jak se v této oblasti domoci svých práv.

V kategorii Dokumenty, Reakce

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 10.3.2014

1 Komentáře

  1. Marnie 23.11.2014 03:06

    Your post has moved the debate fowrrad. Thanks for sharing!

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky