Zdeněk Hudeček: Otevřený dopis ministrovi životního prostředí

Zdeněk Hudeček: Otevřený dopis ministrovi životního prostředí


Příspěvek četlo

 885 total views

Spolupracovník “Ringu“, Zdeněk Hudeček nám poslal kopii svého otevřeného dopisu ministrovi životního prostředí a souhlasil s publikací. Dokument zveřejňujeme, včetně příloh a oficiální odpovědi z MŽP.

 

Pane ministře životního prostředí,

výstupy z Vašeho konání (především odložením Plánu péče NPŠ i obou návrhů zákonů plzeňáků a Chalupy a jako perličky na dortu, zrušení akce spodního prádla) jsem získal pocit, že by mohlo v budoucnu jíti o nové moudré jednání o osudu krajinného celku s českým názvem Šumava.
Proto jsem se rozhodl, poslat Vám v příloze dokument, který si zaslouží pozornosti jak k otázkám přírody, tak o tom jak o této problematice jednat.
Nejsem přírodovědec, celý život jsem vyráběl dřevovinu, celulosu a papír. Patřím ke generaci, která budovala, spustila a provozovala ve Štětí sulfátku a pytlárnu.
Jsem, ale jihočech, šumavský děda mě přátelé oslovují… Po pádu opony jsem se vrátil do míst kde jsem jako 5.letý kluk žil.
Stala se strašná změna. Historické změny, technický a technologický pokrok vzal tomuto území spoustu pracovních příležitostí, které s nevrátí. Tato skutečnost je zneužívána nejen místními populisty, ale i klanem Hluboké. Bohužel i všemi jihočeskými poslanci.
V posledních odstavcích dokumentu, který přikládám je dobrá mangerská poučka. Kulatý stůl o tak složité věci by měl řídit profesionální moderátor, ne Chalupa.
Tři z těch více jak 50 vědců osobně znám a jsem s nimi podle potřeby v kontaktu. Jejich otevřený dopis a dokument EFTEc je pro mě cennější než podvodný dokument Incoma o výhodnosti lanovky z Klápy na Hraničník propagovaný starosty Horní Plané a Nové Pece.
Na této adrese jsem kdykoliv k disposici, budete-li o to stát.
Zdeněk Hudeček, Děda šumavský 82 let.
PS. To velmi důležité jsem zapoměl zdůraznit a tak činím až nyní. Přiložený dokument by NPŠ předán v roce IX/94 právě nastoupil Ivan Žlábek, proto je dokument neznámý a Žlábkovo holiny na Trojmezné existují dodnes.
Složitě, ale přece a s nadějnou odpovědí. Děda.

Přiložený dokument:  Boyd Evison: Budoucnost Šumavy: dlouhodobá prosperita založená na ochraně  životního prostředí

Oficiální odpověď z MŽP

V kategorii Dokumenty, Reakce

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 24.3.2014

1 Komentáře

  1. Vitezslav Praks 24.3.2014 16:34

    Publikuji odpověď starosty Modravy, pana Schuberta, která přišla jako reakce na článek pana Hudečka.

    Dobrý den.
    Věřte mi, že naprosto respektuji Vaše svaté právo vyjadřovat se k čemukoliv a omluvte mě, že to nebudu ani číst a tím ani reagovat.
    Vždy se nejdříve podívám, kdo že mi to píše.
    Zdeněk Hudeček, děda šumavský???

    Mějte se krásně.
    Z Modravy zdraví A. Schubert, starosta obce.

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky