Radek Novotný: Pravda o vodě

Radek Novotný: Pravda o vodě


Příspěvek četlo

 793 total views

Přetiskujeme příspěvek Radka Novotného ze sdružení Voda lidem, se kterým “Ring” pořádal diskusní večer Online diskusní večer Privatizace prodeje vody v ČR.

Cena vody v ČR „dohnala a předehnala“ ceny v zemích Západní Evropy a to začínala ani ne na 1 koruně za m3. Vodárnám, ale přitom stále chybí peníze na investice! V čem je problém? Vždyť přišli zahraniční strategičtí investoři, přinesli své “know-how“ a proběhla zázračná privatizace, která měla vše zefektivnit a ….. bla, bla, bla.
VÝSLEDEK?
Všichni platíme víc a více, peníze vodárnám chybí a některé skupiny si pěkně mastí kapsy.

PROČ?
Hlavní důvod je, že do vodáren byl zaveden SYSTÉM, díky kterému se peníze vybrané od lidí a spotřebitelů za vodu nevrací zpět do odvětví a nekončí v trubkách. Prostřednictvím manipulací, lží a slibů byl v řadě regionů zaveden systém, který funguje jako „cedník“. Je geniální, ale jen z pohledu zahraničních koncernů, které na něm profitují. S investicí desítek miliónů se dostaly k miliardám a lidé platí, platí a platí. Stát tomu cedníku nejen přihlíží, ale dokonce do něj nalévá další a další peníze. V některých případech dokonce někteří jeho zaměstnanci s koncerny kooperují.
Jak systém prodeje vody fungoval dříve a jak funguje dnes, vysvětluje krátké video

CO S TÍM? – ZMĚNIT SYSTÉM PRODEJE VODY!

Je třeba začít u politiků a to u těch nahoře. Připravují legislativu, přes Ministerstvo zemědělství koncepce rozvoje vodovodů a kanalizací a přes Ministerstvo financí “regulují” kam peníze za vodu tečou = nastavují SYSTÉM.
Společně s dlouholetým předsedou představenstva okresní vodárny Vak Přerov, která se ubránila opakovaným nájezdům zahraničních koncernů, toužících inkasovat vodné a stočné a tím i zisky z prodeje vody místo Vaku Přerov, jsme zaslali členům vlády, poslancům i senátorům dokumenty dokládající, nevýhodnost prodeje vody přes překupníky a popsali jsme, co se ve vodárenství děje. Vyzvali jsme je, aby upravili legislativu a sjednali nápravu systému prodej vody ve prospěch lidí a státu.
Konstatování, že způsob privatizace vodáren nebyl šťastný a stát, obce a lidé na něj doplácí, které jsem od některých členů špiček vlády zaregistrovali, k nápravě nestačí. Je to stejné, jako když jdete ulicí a vidíte, že někdo vykrádá obchod. Konstatovat, že to není správné a neudělat nic je k ničemu.
www.PRAVDAOVODE.CZ
Podnět na vládu a na parlament nemusí stačit. Proto, aby byl brán vážně je nutné, aby je podpořili běžní lidé. Rozhodli jsme se proto lidi informovat přes internet, www stránky a sociální sítě. Na to navazuje možnost se seznámit s Výzvou a vše končit rozhodnutím se přidat nebo nepřidat a podepsat či nepodepsat Petici, kterou vyzve vládu, aby v této věci jednala.

CO MOHOU LIDÉ DOKÁZAT?
Systém zavádí lidé, proto každý systém mohou jedině lidé změnit. Jsme v tom společně. Stačí, aby si 5-6% populace uvědomilo, o co jde a najednou si to uvědomí téměř všichni. Náš úspěch ve vodě závisí na odpovědi na tyto dvě otázky:
1) Kolik nás je? Kolik nám schází do 5 nebo 6%?
2) a Co uděláte VY?
To netvrdím jen já…

Chcete-li více informací, podívejte se na www.pravdaovode.cz a chcete-li pomoci, tak se přidejte.

V kategorii Program, Reakce, Voda

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 25.4.2014

3 Komentáře

  1. Finch 23.11.2014 01:54

    Wonderful expalnation of facts available here.

  2. jirka 5.1.2015 08:40

    Socialní demokracie v čele tehdejším předsedou vlády špidlou prodala naši VODU CIZÁKŮM,kteří nás bezoztyšně okrádají.

  3. ing. Theodor Cigánek 17.2.2015 04:28

    Vážený pane,
    podle zákona č.101/2000 Sb. by v tomto roce mělo skončit funkční období pžedsedy UOOU RNDR.Igora Němce, který se jako primátor Prahy podílel významným způsobem na privatizaci vody VEOLIA. Hledám kontakt na pražskou organizaci, která by bránila tomu, aby opětovně byla tomuto neúspěšnému politikovi ODS poskytnuta fara s výnosem min.2 mil.Kč/rok a upozornila veřejnost na tuto skutečnost. Ať si ho zaměstná firma Veolia jako dveřníka, ale braňme se proti tomu, aby tito lidé znovu infiltrovali do státních či komunálních služeb.Děkuji za odpověď. T.C.

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky