Rekonstrukce státu: Jistě pane premiére

Rekonstrukce státu: Jistě pane premiére


Příspěvek četlo

 655 total views

přetiskujeme mail z newsletteru o.s. Rekonstrukce státu.  K jejich požadavku a dopisu se za “Ring” připojujeme.

Jistě, pane premiére! Rozhodněte o zveřejňování smluv

Dobrý den,

posíláme vám mimořádné shrnutí aktuálních zpráv o prosazování zákonů Rekonstrukce státu.

Již zítra se může rozhodnout o tom, jestli zákon o zveřejňování smluv bude hotový v září, jak si předsevzal premiér Sobotka.

Před prázdninami premiér zadal doladění zákona Ministerstvu vnitra. Bohužel ministerstvo jeho zadání dlouhou dobu odkládalo a nakonec vytvořilo nešťastnou alternativní verzi. Na poslední chvíli se zákon snažíme zachránit s ministrem Chovancem.

Aby zákon mohl 15. září na jednání sněmovny, musí se na něm zítra shodnout koaliční rada. Ta má na vybranou mezi dvěma variantami – jedna odpovídá závazku Rekonstrukce státu a druhá by vedla ke snadnému obcházení zákona. Napište koaličním lídrům, ať ve středu dají vhodnému návrhu zelenou. Můžete se inspirovat naším dopisem.

Napište Bohuslavu Sobotkovi
Napište Andrejovi Babišovi
Napište Pavlovi Bělobrádkovi
Denně o zákonu jednáme s úředníky a politiky a denně přinášíme čerstvé informace na našem profilu. V sobotu například zveřejňování smluv označil premiér za prioritu v Otázkách Václava Moravce.

 

Na monitorování zákonů jsme od drobných dárců dostali již polovinu potřebné částky. Pomozte nám vybrat druhou polovinu. Máme pro vás drobnou odměnu!

O nezávislé kontrole rozhodnete i v senátních volbách

O tom, jestli bude rozšířena nezávislá kontrola veřejných financí nebo jestli se budou zveřejňovat smlouvy, můžete rozhodnout v říjnu i vy.

Blíží se totiž volby třetiny Senátu. Právě senátoři se snaží zablokovat rozšíření pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu. Vzhledem k tomu, že jde o změnu Ústavy, sněmovna je nemůže přehlasovat. Proč a jak to dělají jsme popsali v této detektivce.

V pátek jsme se pustili do oslovování senátních kandidátů. Pomáhají nám v tom aktivní občané, kteří se stali dobrovolnými ambasadory Rekonstrukce státu. Kandidáti se budou moci vyjádřit pomocí bubliny anebo dostanou rekonstrukční známku. Děkujeme za podporu při tisku tiskařským Tygrům!

Připojte se k ambasadorům a můžete si příjemně poklábosit s kandidáty do Senátu.

V kategorii Program, Reakce

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 4.9.2014

1 Komentáře

  1. Arnošt Bednář 4.9.2014 07:23

    Podnět http://www.podnety.cz/podnet-cislo-20130808062010 nedávno oslavil první narozeniny a nikdo mu k nim neblahopřál:-)

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky