Zpráva z přednášky Alberto di Stefano: Růst Prahy: odlišný přístup

Zpráva z přednášky Alberto di Stefano: Růst Prahy: odlišný přístup


Příspěvek četlo

 751 total views

V Galerii J. Frágnera na Betlémském náměstí v Praze proběhla přednáška Alberta di Stefana, italského architekta a developera Růst Prahy: odlišný přístup. Přinášíme vám pro sdělení atmosféry fotodokumentaci z přednášky.

Tématem přednášky byla alternativní  cesta růstu Prahy: Nikoliv výstavbou na nezastavěných parcelách, nýbrž rekultivací tzv. brownfieldů: formou přestaveb  starších objektů, které již ztratily své původní využití. Alberto di Stefano na přednášce prezentoval své rekultivační projekty, zejména přestavby a rekultivace pivovarů na byty. Prezentované projekty si můžete prohlédnout zde.

Závěry

Rekultivace je vždy nutně finančně náročnější m počinem než je stavba na zelené louce. (Což je i důvod, proč developeři raději stavějí na zelené louce). Úkol dobré veřejné správy je ponoukat developery nejprve k zástavbě brownfieldů  (neuvolnit k zástavbě nové území, dokud se již zastavěné znovu nevyužije), popřípadě zatraktivnit tuto variantu  výstavby pobídkami a zvýhodněním podmínek. Zástavbu a opětovné využití brownfieldů podporuje svými granty také  EU a také Norské fondy.

IMG_20141020_181735

Přednášku uspořádal Praguewatch v rámci Lidové školy urbanismu. (Tyto události najdete i v kalendáři “Ringu“).

V kategorii Kultura, Praha

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 23.10.2014

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky