Dotazník Evropské federace novinářů (EFJ) pro české novináře a blogery

Dotazník Evropské federace novinářů (EFJ) pro české novináře a blogery


Příspěvek četlo

 628 total views

Obdrželi jsme prosbu z Evropské federace novinářů o vyplnění a šíření dotazníku mezi blogery. Jste-li novináři, včetně volných novinářů a blogerů, podpořte prosím tuto organizaci a vyplňte prosím dotazník zde.

Líbí se nám, že tato organizace zastupuje i blogery a novináře, kteří píšou zdarma, což je i náš případ. Občanský monitoring je u této organizace zaregistrován, zde jsme získali naše oficiální novinářské registrace.

EFJ chce využít informace z dotazníku k zahájení nových aktivit a projektů. Máme jeden tip… Pokusíme se o těsnější spolupráci s EFJ; pokusíme se je přesvědčit, aby začali hájit práva novinářů v podobných šikanózních žalobách, o jaké jsme nedávno informovali v článku Senátor Jirsa žalovatelem i navrhovatelem. – Např. financováním obhajoby v podobných sporech.

Jeden novinář může být zastrašován a zastrašen (což rozhodně není případ profesora Kindlmanna), ale pokud budou mít novináři mezi sebou profesní solidaritu a pokud budou v případě útoku na své kolegy (i blogery) informovat, podaří se svobodu slova zachovat i proti silných politickým a ekonomickým tlakům.

V kategorii Reakce

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 29.5.2015

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky