Barbora Půtová: Pozvánka na veřejnou diskuzi k záměru tzv. hotelu u Sixtů

Barbora Půtová: Pozvánka na veřejnou diskuzi k záměru tzv. hotelu u Sixtů


Příspěvek četlo

 750 total views

Přetiskujeme pozvánku na veřejnou diskuzi k záměru tzv. hotelu u Sixtů. O kauze jsme psali v příspěvku Dům u Sixtů: pro své sladké developery udělá Praha vše. Ano, vše.

Čas a místo konání veřejné diskuze: 9. září − 18.30 – Modrá posluchárna – Celetná 20. Akce je veřejně přístupná a vstupné je zdarma.

Zdevastovaný Dům U Sixtů v Celetné 2Z

Zdevastovaný Dům u Sixtů

 

Text pozvánky

Architektonický návrh bytového domu U Milosrdných v historickém centru Prahy představuje novostavbu, která objemem, výškou, barvou, designem i volbou místa vyvolává rozporuplné odezvy. Eskalaci závažných otázek, problémů a rozhodnutí podněcují také stavební úpravy původních historických objektů, jež jsou součástí záměru tzv. hotelu U Sixtů. Jedná se o přestavbu několika historicky i architektonicky cenných objektů na Staroměstském náměstí, v Celetné a Kamzíkově ulici, které jsou zapsané na Seznamu kulturních památek ČR. Záměr vybudovat tzv. hotel U Sixtů zahrnuje zejména budovy čp. 553, 547, 824, 1094, 551 (dvorní trakt) a čp. 556. Projektu tzv. hotelu U Sixtů bude proto věnována veřejná diskuse, jejímž cílem je poukázat na důsledky architektonické proměny kulturního dědictví historické části Prahy, a to přímo v srdci Královské cesty. Akce proběhne dne 9. září v 18.30 v Modré posluchárně (č. 140, 2. patro) Filozofické fakulty UK v Celetné 20, Praha 1.
Kontakt na organizátorku diskuse: PhDr. Barbora Půtová, Ph.D. et Ph.D. Ústav etnologie FF UK barbora.putova@ff.cuni.cz

 

Odkaz na online verzi petice kauzy u Sixtů je zde.

V kategorii Kultura, Pozvánky, Praha

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 14.8.2015

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky