Komiks Zákon lásky v Národním parku Šumava

Komiks Zákon lásky v Národním parku Šumava


Příspěvek četlo

 871 total views

Zakon lasky v Narodnim parku Sumava

 

Kontext

Rakovnický deník: Zaznamenali jsme snahy o nabízení možnosti lovu v národním parku za jisté „protislužby“ při jeho vyhlašování.

Srdečně zdravím. Běžné v NP Šumava. Ještě se vyplácí 1.000 Kč zástřelné za odlovený kus jelení zvěře holé a jelena špičáka. Provoz této “myslivosti” stál od r. 1999, daňového poplatníka 95 000 000 Kč a stavy jelení zvěře, která působí rozsáhlé škody na lesních porostech a snižuje biodiverzitu území od r.1993, kdy jsme přebrali lesy se nesnížily, naopak zdvojnásobily.   Petr Ješátko st., bývalý vrchní lesní inspektor Národního parku Šumava nyní v důchodu.

V kategorii Komiks, Šumava

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 10.9.2015

2 Komentáře

  1. babča Jana 10.9.2015 10:01

    Já tomu naprosto nerozumím ! Kdo takhle blbě hospodaří ? Šumava nemá v současnosti dost hajných, kteří dřív lesy obhospodařovali? Oni v těch lesích žili, měli lesnické vzdělání a praxi a proto rozuměli tomu, co les potřebuje a odstřely i výsadbu řídili sami. Kdyby se ty peníze raději věnovali na výchovu lesních inženýrů a hajných (nevím, jak se dnes nazývají)a na jejich platy. jsch

  2. Petr Ješátko 10.9.2015 10:19

    Babčo Jano. Šumava má nejen dostatek hajných,ale v porovnání s ostatními subjekty hospodařícími v ostatních lesích, má jich nadbytek/např.v porovnání s LČR,nebo VLS/. Ten trouba,co napsal nadpis článku si pletl lesního dělníka a hajného/lesníka/. To je ten primitivismus některých “redaktorů”. Šumava nemá dostatek dělníků,kteří chtějí pracovat,nikoliv lesníků.

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky