Komiks Odpůrkyně bezzásahovosti šéfkou informačního střediska

Komiks Odpůrkyně bezzásahovosti šéfkou informačního střediska


Příspěvek četlo

 1,060 total views

Komiks Odpurkyne bezzasahovosti sefkou informaci strediska

Současný ředitel NP Šumava jmenoval svým příkazem jednu z největších a nejhlasitějších odpůrkyň konceptu bezzásahovosti v Národním parku Šumava, paní Lelkovou šéfkou Informačního střediska ve Stožci. Je dobré si připomenout její názory a jednání v minulosti.

Bude paní Lelková ve své funkci reprezentovat zájmy parku: ochranu divoké přírody?  Nebo bude i nadále velmi aktivně prosazovat redukci bezzásahových území ve prospěch zásahových a zastavitelných území?

 

Kontext

V dokumentu České televize Nedej se je dokumentováno, jak ještě jako starostka Stožce prosazovala redukci bezzásahových zón v Národním parku Šumava. Poslanec za ČSSD ukazuje výpisy z katastru nemovitostí, které dokládají vlastnictví paní Lelkové části území, u nichž prosazovala jejich převedení do “rozvojových” zón.  (A dokládají tak zřejmě konflikt zájmů), sledujte od času 5:01. Celý dokument České televize Nedej se: Spory o podstatu národního parku je zde.

Do vedení parku ji r. 2011 dosadil bývalý ředitel Stráský a měla mimo jiné na starosti styk s obcemi a vyjadřovala se k potřebnosti pozemků ve vlastnictví státu pro ochranu přírody.

V kategorii Šumava

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 21.9.2015

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky