Stanovisko Hradu ke kauze Maršmeloun

Stanovisko Hradu ke kauze Maršmeloun


Příspěvek četlo

 573 total views

Zveřejňujeme nový dokument ke kauze Maršmeloun. Paní Formánková ze sdružení u Milosrdných podala podnět ke Kanceláři prezidenta republiky. Odpověď Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky je zde.

Cituji z dokumentu:

“Přes pochopení důvodů, se kterými jste se na pana prezidenta s prosbou o podporu a intervenci v kauze výstavby bytového domu U Milosrdných obrátila, Vám musím s politováním sdělit, že pan prezident není oprávněn jakýmkoliv způsobem zasahovat do územního či stavebního řízení.
Veškerá vydaná rozhodnutí a přezkumná řízení jsou v kompetenci příslušných správních orgánů. Nyní je odvolacím orgánem Ministerstvo pro místní rozvoj, do jehož působnosti nesmí pan prezident též zasahovat.
Pan prezident však může při vhodné příležitosti vyslovit svůj názor na projekt plánované novostavby v historickém centru Prahy, a tím upozornit dotčené instituce na Vámi uváděnou situaci.
[..]
Přijměte, prosím, můj obdiv nad Vaší aktivitou v celém případu. Věřím, že příslušné orgány státní správy objektivně zhodnotí nastalou situaci a ve svém rozhodování vždy vezmou v úvahu veškeré skutečnosti.”

V kategorii Dokumenty, Kultura, Praha, Protest

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 4.10.2015

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky

Předchozí: