Ready made Komiks : Lživá propaganda? Ach Ano!

Ready made Komiks : Lživá propaganda? Ach Ano!


Příspěvek četlo

 701 total views

A jsme zde s dalším absurdním ready made komiksem, tzn. komiksem, který není potřeba malovat, protože jej pro nás maluje sama Matka Příroda, tentokrát prostřednictvím hlásné trouby Hnutí Ano, jejich oficiálního facebook účtu. Ano.

 

Hnuti ano na facebooku

 

Jak je to s tím, že pan ministr chce po všech spravedlivě, aby platili daně? Z toho jsme si dělali legraci už v komiksu A to se vyplatí.

A jak je to se snižováním zadlužením ČR? Na stránkách Občanského monitoringu je možné si přečíst citace ze Zprávy o plnění státního rozpočtu za rok 2015, které předložilo poslancům Ministerstvo financí.

Výdaje byly oproti plánu navýšeny o 8 miliard, plánovaný schodek státního rozpočtu (převis nákladů nad příjmy) “podle aktuálních odhadů dosáhne úrovně 84,0 mld. Kč.”

Vzhledem k tomu, že „příjmy státního rozpočtu dosáhly ke konci června 2015 výše 640,8 mld. Kč, což představovalo 56,1 % rozpočtu po změnách a meziroční nárůst o 51,7 mld. Kč, tj. o 8,8 % více než k 30.6.2014. Jejich objem byl o 69,2 mld. Kč vyšší než alikvota (polovina) rozpočtu po změnách.“ si tento výsledek zaslouží ironický potlesk.

Celé to PR tak připomíná jásavé zprávy z Orwellova románu 1984 o tom, že byly zvýšeny příděly čokolády na 20 gramů. Z původních 30 gramů, které byly v minulém období, jak si vzpomíná už jen Winton Smith.

V kategorii Ekonomika, Komiks, Zábava

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 7.11.2015

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky