Maršmeloun: Dopis tajemníkovi MČ Prahy 1

Maršmeloun: Dopis tajemníkovi MČ Prahy 1


Příspěvek četlo

 700 total views

kolaz

Přetiskujeme dopis paní Formánkové ze spolku Milosrdných. S dopisem se za Občanský monitoring zcela ztotožňujeme a budeme Vás informovat o reakci.

Vážený pane tajemníku,

na odbor výstavby Městské části Prahy 1 byl podán Podnět k obnově řízení o umístění stavby Novostavba bytového domu ” U Milosrdných” . O tomto podnětu má být SÚ Městské části Prahy 1 rozhodnuto do 17.2.2016.

S odvoláním na Váš veřejný slib daný na demonstraci proti maršmelounu před úřadem Prahy 1 v dubnu 2015 se na Vás obracím s prosbou a žádostí o zajištění Vašeho dohledu a monitorování rozhodovací činnosti stavebního a právního odboru Prahy 1.

Za situace, kdy ve věci dotčené stavby bylo již vydáno stavební povolení, hrozí důležitému veřejnému zájmu na ochranu kulturního dědictví vážná újma v podobě povolované stavby. Tato vážnost újmy je dána mimo jiné tím, že základní podkladové rozhodnutí ( Závazné stanovisko odboru památkové péče Magistrátu hl.m. Prahy bylo nadřízeným orgánem t.j. Ministerstvem kultury zrušeno pro jeho nejen věcnou nesprávnost, ale zejména pro jeho nezákonnost).

Děkuji za pochopení a přeji Vám hodně úspěchů, štěstí a zdraví v novém roce.

Marie Formánková

V kategorii Kultura, Praha

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 17.1.2016

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky