Radek Novotný: Iniciativa VODA 300: předání dokumentu – Jak korporace bohatnou na vodě

Radek Novotný: Iniciativa VODA 300: předání dokumentu – Jak korporace bohatnou na vodě


Příspěvek četlo

 985 total views

voda 300 1

Přetiskujeme tiskovou zprávu Radka Novotného ze sdružení Pravda o vodě. Projekt jsme za Občanský monitoring podpořili morálně – i finančně : ) – přidali jsme se též k výzvě. Učiňte totéž, můžete-li.

Iniciativa VODA 300 přichází s cílem informovat vrcholové zástupce České republiky, (81 senátorů, 200 poslanců, 17 členů vlády, nejvyššího státního zástupce a ombudsmana), kteří nemají informace o negativních dopadech dnes zavedeného modelu „obchodování“ s vodou, který je nastaven v neprospěch občanů, měst a obcí i státu. „Díky“ tomu nevědí, že v řadě regionů je voda zneužita jako prostředek k vybírání renty, privatizaci zisku a zestátnění nákladů na vodu – a nikdo to neřeší.

 

Tento problém se prohlubuje a týká se všech 10 mil. občanů, všech odvětví hospodářství, obrany i bezpečnosti státu a také sociálního smíru. Informace dostanou prostřednictvím fr. dokumentu „Voda vydělává aneb jak korporace bohatnou na vodě“, který přesně popisuje, co se ve vodárnách a s vodou děje.

 

12.7.2016 jsem proto zveřejnil veřejnou výzvu občanům ČR, aby se se mnou složili na 300 originálních DVD tohoto dokumentu praktikách vodárenských koncernů a o dopadech na předání kontroly nad vodou koncernům. Tato DVD v druhé polovině září předám na podatelnách Parlamentu ČR. V dokumentu samotní politici také vysvětlují, jak a proč se např. ve Francii rozhodli převzít vodu zpět do rukou městských vodáren a koncerny od vody odstřihnout.

 

Cílem této iniciativy není jen informovat politiky, cílem je spustit kroky vedoucí k nápravě v ČR, přivést k VODĚ pozornost lidí a vytvořit veřejné mínění, které politici nebudou ignorovat:

 

„Voda je život a náš život do rukou koncernů rozhodně nepatří.“

Ing. Radek Novotný, autor projektu PRAVDA O VODĚ

 

Podrobně o fr. dokumentu a iniciativě VODA 300: http://pravdaovode.cz/voda-300/

Zde jsou informace, které všem otevírají oči o tom, co se děje s vodou i u nás. Ukazují navíc, jak se s koncerny vypořádat.

V Praze máme také vodárenský koncern a ten si dělí zisk z vody, které lidé platí v ceně vody, takto.

Takto se voda dostala do rukou “frantíků”. 

 

Samo se nic nenapraví, proto budu rád, když se (po shlédnutí tohoto dokumentu) přidáte k 300 lidem, kteří toto DVD předají politickému vedení ČR, které rozhoduje o tom, jak je to u nás v ČR s vodou nastaveno pro 10 mil. Občanů. Budu rád, když tento dokumentu budete sdílet se svými známými.

 

Ing. Radek Novotný

www.pravdaovode.cz

www.facebook.cz/vodalidem – přidejte se k fanouškům a buďte o vodě v obraze

 

Ostatní texty Radka Novotného na Občanském monitoringu si můžete přečíst zde.

V kategorii Voda

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 14.7.2016

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky