Petřínská kauza: Policie dnes předala vyřízení našeho podnětu na prošetření nelegálního kácení tomu, kdo přestupek provedl – investorovi stavby, Odboru životního prostředí při MHMP

Petřínská kauza: Policie dnes předala vyřízení našeho podnětu na prošetření nelegálního kácení tomu, kdo přestupek provedl – investorovi stavby, Odboru životního prostředí při MHMP


Příspěvek četlo

 704 total views

 

 

 

 

 

 

 

Publikuji informaci – další vývoj v Petřínské kauze – odpověď Policie ČR na náš podnět na prošetření přestupku.

 

 

V rámci petřínské kauzy jsme podali podnět na prošetření přestupku – kácení ve Velké strahovské zahradě na Petříně mimo období vegetačního klidu. Celý náš podnět pro Policii ČR si můžete přečíst zde.

Právě jsme dostali do datové schránky odpověď od Policie ČR – náš podnět předávají k vyřízení místně příslušné organizaci – Odboru životního prostředí Magistrátu hlavního města Prahy.

 

Problém ovšem je ten, že Odbor životního prostředí Magistrátu hlavního města Prahy je právě tím orgánem, kdo tam toto nelegální kácení zadal / provedl a na který si v podnětu stěžujeme. : (

Odbor životního prostředí Magistrátu hlavního města Prahy je zároveň žadatelem & investorem celé stavby…

No a aby toho bylo málo, Odbor životního prostředí Magistrátu hlavního města Prahy je i tím, kdo bude rozhodovat o způsobu a hlavně výsledku vyřízení našeho podnětu.

 

Co si neuděláš sám, to nemáš? : )

 

Přetiskuji odpověď naší právničky na tuto událost:

 

“Ahoj,

předali jim to, protože jsou dle zákona příslušní o přestupku rozhodovat. Mrknu se, co se v podobných případech dělá, protože jasně z logiky věci je to hloupost, aby rozhodovali sami o sobě – ale nevím, jestli se už podobný případ někdy řešil a je tedy možné, že ne.”

 

Dobře, některé věci jsou poprvé – ale proč na tom má zařvat zrovna pražský Petřín?

 

Z jiného soudku, pro Vaše pobavení:

Před chvilkou jsem procházel facebookovou událost našeho protestu (přidejte se, jestli jste tak ještě neučinili) a přemýšlel jsem nad tím, kterého kamaráda ještě na demonstraci pozvat… A narazil jsem mezi svými facebookovými přáteli na uživatele Franz Kafka. : )  Ani jsem netušil, že jej mám v přátelích, ale uvědomuju si velmi silně, že přesně teď jej strašně moc potřebuju. : )

Tak jsem Franze Kafku samozřejmě na naši demonstraci pozval – a jestli v tom svém dlouhém černém kabátku přijde, tak slibuju, že na demonstraci mu megafon předám, aby nám ten svět, ve kterém žijeme, trošku vysvětlil. : )

Měl na to, Frantík Kafků, hodně dobrý aparát. : )

 

Ale přátelé – nejen fejsbookoví – nezoufejte a nepropadejte špatným náladám, samozřejmě si pohlídáme, aby náš podnět na přestupek nebyl zameten do koberec tím, že o přestupku rozhodne ten samý orgán, který přestupek provedl.

A nenechte si, přátelé, zkazit dobrou náladu ani faktem, že Podnět k inspekci životního prostředí z letošního roku ohledně nelegálního kácení v Kinského zahradě na Petříně přesně takto dopadl. – Inspekce konstatovala porušení zákona, cituji výrok: „Inspekce shledala vady rozhodnutí MHMP č.j.: MHMP 1849536/2018 zakládající důvody jeho navržení na přezkum.“  Celý dokument Inspekce si můžete přečíst zde. Inspekce ovšem předala věc Odboru Životního prostředí při MHMP, který nelegální kácení inicioval a provedl. – K vyřízení. – A Odbor životního prostředí při MHMP klidně a šťastně a vesele dál pokračuje v dalších nezákonných káceních na jiných místech Petřína. Které jsme opět podali k inspekci…. : (

Takhle nám ale, přátelé, za chvíli na Petříně nezůstane ani párátko!!! : (

 

Ale s tím se my samozřejmě nesmíříme!

  1. Podáme podnět ombudsmance, prosbu, aby tento procesní kocourkov zarazila. – A o výsledku vás zase vyrozumíme…
  2. A rovněž jsme v již podané interpelaci na starostu, radní a zastupitele Prahu 1 požádali, aby podali podnět na Kontrolní výbor Prahy 1, kterým tento do sebe uzavřený a velice efektivně fungující kruh sám sobě povolování, sám sobě kontrolování prověřil a navrhli konkrétní návrhy, kterým vrátí celý mechanismus zpět na koleje…
  3. Budeme v nejbližších hodinách kontaktovat televize s dotazem, zda nechtějí o tomto případu něco natočit. Třeba nějaký sadistický horror. : ) Co takhle název: “Petřínský masakr motorovou pilou”.

 

Nepřeháním – přikládám fotku z Velké Strahovské zahrady, ze sadu sira Nicolase Wintona, kde měly být vysázeno 669 stromů na počest 669 židovských dětí, které sir Nicolas zachránil během druhé světové války před jistým zavražděním.

 

 

 

 

 

 

 

 

Řekl jsem Velká strahovská zahrada? Řekl jsem Sad Nicolase Wintona? Opravuji se – staveniště investora Odboru ochrany Životního prostředí při MHMP…

Tak ještě fotku, jak Odbor ochrany skrývá pařezy z kácení:

 

 

 

 

 

 

 

 

A vás já moc prosím – i nadále podporujte náš protest takovým způsobem, který je vám blízký.

Orgány státní správy a politická reprezentace zatím v této kauze selhává.

My si selhat nemůžeme dovolit.

Za námi už nikdo další není.

My musíme uspět.

 

Ostatní dokumenty k této kauze

Pozvánka na demonstraci: Demonstrace: Magistráte! Nestavěj ve Velké strahovské zahradě na Petříně!!!

Facebooková stránka demonstrace – přidejte se, jestli s protestem souhlasíte a pozvěte známé.

Petřínská kauza: Přehled již publikovaných článků (rešerše z tisku)

Plakátek s pozvánkou na demonstraci – Vytiskněte, vyvěšte na veřejných místech a rozdávejte prosím.

Prezentace navrhované změny na stránkách Prahy 1

Kompletní projekt ke shlédnutí zde.

V kategorii Životní prostředí

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 21.10.2019

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky