Prague Pride? OK, ale nač být vlastně pyšný a hrdý?

Prague Pride? OK, ale nač být vlastně pyšný a hrdý?


Příspěvek četlo

 604 total views

Přikládám své zamyšlení nad Prague Pride.

Pochod Prague Pride umožňuje vzájemné setkání nejen uvnitř homosexuální menšiny, ale i mezi homosexuální menšinou a heterosexuální většinou. Homosexuálové na podobných akcích vstupují do veřejného prostoru, přestávají cítit jako “alienové”, přestávají se skrývat, přestávají se bát. A to je dobře a rozhodně to není málo.

Také heterosexuálové si na existenci fenoménu homosexuality zvykají, zjišťují, že homosexuálové nemají dvě hlavy a reálně nijak svou existencí společnost neohrožují. I to je velmi důležité. Vzpomeňme jen na případ jednoho ze zakladatelů moderní informatiky, Alana Turinga, který byl za svou homosexualtu společností vězněn a následně doslova uštván k sebevraždě. Snad už se tyto případy nebudou opakovat.

Bohužel nelze v to doufat. Nově homosexuálům hrozí nebezpečí ze strany rychle rostoucího počtu vyznavačů militantního islámu. Je naší povinností homosexuály před fyzickými i verbálními útoky klerofašistů chránit.

Homosexualita je biologicky vzato odchylka, ale zjevně není tak strašná

…když jsou homosexuálové schopni lásky.

Nejsou právě naopak horším a rozšířenějším problémem (fyzické i psychické) handicapy, které lásce (v pravém slova smyslu) brání?!

Registrované partnerství byl krok správným směrem

A společnost by tuto formu měla podporovat: Samota ničí lidskou duši. Promiskuita likviduje vztahy a ničí jakékoliv partnerství – heterosexuální i homosexuální. Věrnost je individuálně i společensky lepší a hodnotnější než nevěra. Lidé, kteří se milují, chtějí žít spolu jako partneři, by rozhodně měli mít možnost spolu žít v partnerství. A už vůbec by jim společnost neměla házet klacky pod nohy.  Manželství a rodina reálně není nijak ohrožena existencí registrovaného partnerství.

Je koncept tradiční rodiny ohožen?

Nepochybně ano. Nikoliv však homosexualitou. Rostoucí množství lidí není schopni žít / vydržet s druhým člověkem. Proč?

Rostoucí množství mladých lidí neuzavírá manželství. Pokud ano, rozvádějí se. Proč?

Lidé nějak nejsou schopni snášet přítomnost druhého.

Mladé rodiny nejsou ochotné mít děti. Proč?

A důvodem přece nejsou jen ekonomické podmínky. Vždyť výrazně chudší kultury mají podstatně větší natalitu. Něco se v naší kultuře děje…

Coby zdroj ohrožení rodiny nelze nezmínit “zlepšovák” zákona o rodině z dílny ODS. Novelizace z minulého roku umožňuje do tří let od narození dítěte zpochybnit otcovství. To je to, co právně zpochybňuje rodinu, nikoliv existence homosexuality ve společnosti.

Povolit adopce pro homosexuální páry?

V adopčním řízení by měl být vždy na prvním místě zájem dítěte. Tečka. V žádném případě zájem či dokonce právo žadatelů, jak se dnes říká “pořídit si dítě.

A rozhodovací řízení by mělo být vždy individuální a vždy by měla být posouzena všechna rizika.  Jako relativně bezpečnější mi připadá případná adopce dítěte u lesbickému páru. Podle oficiálních statistik totiž téměř neexistují případy napadení a zneužití dětí ženou. (Kromě případů komerčního zneužívání dětí). U mužů toto riziko existuje a rozhodně není malé a případné rozchody a následné příchody nových partnerů toto riziko dále výrazně zvyšují. Ostatně:

Chybí mi odsouzení promiskuity ze strany Prague Pride

Kdyby bylo Prague Pride oslavou věrnosti v registrovaném partnerství homosexuálů, možná by se i spojily tábory Prague Pride a anti-demonstrantů z Pochodu pro rodinu.

Každopádně, kdyby se toto povedlo, byl bych na Prague Pride pyšný, takto příliš nadšený nejsem. Ale nejsem ani kritický: Bohužel jsou na tom homosexuálové úplně stejně špatně jako celý zbytek heterosexuální společnosti.

To je ostatně jen důkaz, že v sexu ani v penězích ten problém není.

Problém je zjevně někde hluboko v matrixu naší kultury…

Kde?

 

Vítězslav Praks, 17.8.2013

V kategorii Reakce

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 16.8.2014

4 Komentáře

  1. mm 20.8.2013 14:33

    Kde? Jistou odpověď bych měl. Dnes se vztahy stejně tak jako vše konzumují. Mladí lidé nehledají trvalý vztah, ale chtějí si “užít”. V době, kdy je zdánlivě všeho nadbytek a kde jedinou měrnou hodnotou všeho včetně života jsou peníze to snad ani jinak nejde.

  2. zemědělec 20.8.2013 20:40

    Otazka zní, proč oslavovat svou orientaci?
    Chodí snad heterosexuálové ulicemi aby si dokázali
    něco nebo se ukazáli? Na menšině není nic zajímavého až na to, že je menšinou ale v praxi má k menšině daleko…viz. media a “showbusiness”(tam zabírá menšina valnou většinu pracovních pozic)
    Nemohu si pomoci, ale stále zatím je trochu snahy dočasně zvýšit a vyrovnat se většině a dostat se na pomyslnou hranici heterosexuální většiny, což je v podstatě projev jistého komplexu , který vlivem předchozího režimu se u nás stále drží a hodně mladých homosexuálů se stěhuje do velkých měst, aby uniklli veřejné potupě v rodné vísce. Homosexuálně orientování jedinci jsou stejní jako jejich protějšek avšak nevidím důvod proč by měli pořádat pochody, nejsou nijak zvlášť zajímaví, jen snad více promiskuitní poněvadž nemají děti a manželky, což jim heteráci mohou i závidět.Žádné závazky rovná se více čas pro sebe.

  3. xvitap 21.8.2013 11:06

    MM. Dobrý postřeh, díky za komentář.

  4. xvitap 21.8.2013 11:19

    Zemědělec. Zrovna toto přece lze pochopit snadno. Když se celý život schováváte a tajíte, musí být ve vás velmi silná touha ze skrýše vystoupit. A současně musíte mít silnou touhu být pozitivně přijat takový, jaký jste. (Zvlášť, když s tím nemůžete nic dělat).

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky