Tutovka :) Šumavský národní park si objednal výrobu cedulí za milion

Tutovka :) Šumavský národní park si objednal výrobu cedulí za milion


Příspěvek četlo

 819 total views

Společnost Wotan Forrest dodala Národnímu parku Šumava cedule. Obyčejné dřevěné cedule, natřené na zeleno, vyfakturovali za cenu přesahující 1 000 000 Kč. Níže uvádím kompletní fakturu. Vše proběhlo ve formálním souladu se zákonem, faktura byla řádně uhrazena daňovými poplatníky a de iure tak neexistuje žádný problém.

Oproti analogickým případům, kde jsou státní podniky fakturovány za různé engeneeringy a platby za konzultace, má tento případ tu výhodu, má jednoduché měřítko hospodárnosti. I běžný člověk má představu, kolik stojí dřevěné prkénko připevněné na jiné dřevěné prkénko a natřené na zeleno. 🙂 Zakázka byla navíc fakticky zbytečná, neboť Národní park Šumava má svou vlastní truhlárnu se 4 stálými zaměstnanci a zakázka nebyla nijak akutní, vždyť předešlé dřevěné cedule byly ještě z velké většiny zachovalé, většina byla dokonce impregnována způsobem, který zaručoval původním cedulím dokonce delší trvanlivost než cedulí nových. 🙂 Vyměňovaly se a mají se vyměňovat i některé cedule, které byly obnoveny v teprve nedávné době, anebo byly v dobrém stavu. (Předešlé cedule vyráběli přávě zaměstnanci NPŠ z truhlárny…).

Jistě namítnete, že v České republice jsou daleko větší problémy než jsou dřevěné cedule na Šumavě. Tento případ je však hezky zdokumentovaný, jasný (viz výše věty o měřítku) a tak si jej nenecháváme pro sebe. Za zásadní problém považujeme, že Národní park Šumava pak nemá peníze a “zdroje” na péči o les, jak uvádí tento náš článek.

Kdybychom  si dělali legraci z NPŠ nebo z Wotan Forrest nebo dokonce z jeho vlastníka, Andreje Babiše, toho času prvního místopředsedu vlády České republiky a ministra financí České republiky, možná by nás nemusely minout oplétačky se soudem (zejména teď po 1.1.2014, kdy nový občanský zákoník utáhl šrouby karikaturistům), pojďme si tedy neuroticky, v duchu náhražkového chování, jak je známe u zvířat, alespoň udělat legraci ze starogermánského Boha Ódina, slovansky Wotana.  Pro ještě větší legraci  a názornost uvádíme níže jeho fotografii.

 

images (8)

 

 

Wotane Wotane

nějak se motáme.

Hm, raději dost, to by stačilo, abychom nebyli nařčeni z blasfemie náboženské víry. 🙂

 

Pojďme raději na ty faktury, zde jsou, podepsán ředitel parku Mánek.

 

 

Cena tabulí 1png

 

 

Cena tabulí 2

 

Daňový poplatníku, pokud jsi dočetl až sem, až půjdeš po Šumavě, našlapuj kolem cedulí lehkým tanečním krokem: zaplatil sis je luxusně, tak si je užij. 🙂

V kategorii Reakce, Šumava, Zábava

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 9.3.2014

1 Komentáře

  1. David Votrubec 10.3.2014 09:45

    To jsou tyhle cedule?
    Pokud ano, tak je ta cena opravdu dooost vysoka.
    Par prkenek za 10 000 …

    http://www.denik.cz/galerie/cedule-vymena-park-
    cb13.html?mm=4933062

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky

Předchozí: