Petice: MINUT PRO ŽIVOU KULTURU

Petice: MINUT PRO ŽIVOU KULTURU


Příspěvek četlo

 928 total views

Text petice: Projekt Lucerna Music Bar Open Air vznikl v roce 2020 tak trochu pod tíhou doby, kdy nás covid vyhnal z klubu ven. Na základě nadšených ohlasů od tisíců návštěvníků a desítek vystupujících interpretů jsme přesvědčeni, že by naše letní klubová scéna neměla zůstat jen světlým bodem v temné covidové době, ale že bychom měli v pořádání open air koncertů pokračovat i nadále. Věříme, že Praha si svou letní scénu zaslouží.

Velice nás proto překvapila vlna nevole, která se zvedla proti koncertům letní scény Lucerna Music Baru v Ledárnách Braník a kterou jste možná zaznamenali v médiích či na sociálních sítích. Po dlouhých měsících stagnace hudebního průmyslu a přerušení živé koncertní činnosti z důvodu pandemie covid-19 přispěl Lucerna Music Bar Open Air k postupné obnově živého hudebního sektoru. Svůj zdroj obživy zde znovu nalezli hudební profesionálové (umělci, zvukaři, osvětlovači, produkční a další profese), kteří v poslední době prakticky nemohli svou práci vykonávat. Jedinečnou atmosféru živých koncertů si u nás opět mohli užít hudební fanoušci, kteří byli dlouhé měsíce odkázáni na neosobní online prostředí.

Nepořádáme celodenní festivaly, ale jednotlivé koncerty. Večer hraje pouze jedna kapela, přičemž průměrná délka koncertu je 90 minut. Koncert končí striktně nejpozději ve 21:55, abychom nerušili noční klid po 22. hodině. Již od prvních našich akcí v Ledárnách minimalizujeme dopad koncertů na okolí. Používáme směrový zvukový systém line array namířený jen do samotného areálu, abychom maximálně limitovali „únik“ zvuku do okolí. Snažíme se být dobrými sousedy…

Jak jsme zmínili v úvodu, rádi bychom s naší letní klubovou scénou pokračovali i v příštích letech. K tomu potřebujeme vaši pomoc. Připojte prosím svůj podpis k petici 90 MINUT PRO ŽIVOU KULTURU, a podpořte tak další konání Lucerna Music Bar Open Air.

Děkujeme moc!

Lucerna Music Bar Text petice a možnost připojit podpis najdete zde.

V kategorii Dokumenty, Kultura, Protest, Společnost

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a gentleman on 26.9.2021

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky