Šumava: Zapojte se do připomínkování Ringu k EIA dokumentu na “Klausovu lanovku”.

Šumava: Zapojte se do připomínkování Ringu k EIA dokumentu na “Klausovu lanovku”.


Příspěvek četlo

 743 total views

Dopustíme zánik Šumavy?

EIA “Klausova lanovka”

Zapojte se do připomínkování EIA dokumentu na “Klausovu lanovku”.

O tzv. “Klausově” lanovce, která má vést přes nejvzácnější území Šumavského národního parku, přes místa divočiny, jsem na “Ringu” psal zhruba před rokem v článku: “Dopustíme zánik Šumavy?”  Problém jsme nepustili ze zřetele. Aktuálně běží k tomuto projektu EIA (Environmental Impact Assessment) , konkrétně: 4. března byl zveřejněn posudek EIA “Regulační plán Propojení Klápa – Hraničník” (lanovka + sjezdovka), veškerá dokumentace je ke stažení zde:

http://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EIA_MZP382
zároveň je zveřejněna i přepracovaná dokumentace.

EIu Zpracovala INVEK Brno. A navrhuje vzhledem k významným negativním vlivům na předměty ochrany Natura 2000 vydat nesouhlasné stanovisko.

Termín pro vyjádření je 03.04.2014, proto šiřte mezi všechny zainteresované, kterým by pro množství jiné práce a díky dlouhé době, která proběhla od připomínkování dokumentace (už jsou to dva roky), mohl  tento důležitý krok uniknout.

Máte-li k tématu co říci, přeidejte se k nám & zapojte se. Své připomínky zašlete na adresu Ringu, za Občanský monitoring došlé (a naše vlastní) připomínky zkonsolidujeme & zašleme. – A samozřejmě zveřejníme na webu Ringu. Pokud máte k tomuto jakékoliv dotazy, kontaktujte nás.

V kategorii Dokumenty, Program, Reakce, Šumava

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 18.3.2014

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky