Radek Novotný: Voda vydělává, ale ne obcím a občanům (video dokument)

Radek Novotný: Voda vydělává, ale ne obcím a občanům (video dokument)


Příspěvek četlo

 711 total views

Přetiskujeme příspěvek Radka Novotného z organizace Pravda o vodě. Se stanoviskem se za Ring ztotožňujeme.

Pěkný den všem, které zajímá voda, její cena,

zasílám vám dokument, který informuje o tom, co se děje s vodu a který vysvětluje, proč máte vodu drahou jako ve Francii, i když platy máte třetinové.

Video

Celosvětový trend návratu zprávy vody do obecních rukou již začal a musí k němu dojít i v ČR. Je to jediný způsob, jak dlouhodobě udržet kvalitu vody, zajistit občanům rozumnou cenu vody, kdy nebudou platit za vodu 2-3x více než musí. Je to způsob, jak moci investičně myslet na úrovní desetiletí, jak zajistit, aby peníze vybrané od lidí za vodu byly reinvestovány v odvětví a netekly do zahraničí a hlavně jak pomáhat snižovat znečištění vody již u zdroje.

Dokument “Voda vydělává” je příkladem vítězství jedince nad velkými koncerny. Je to vítězství občanské společnosti. Dodnes ho vidělo více než 2 miliony lidí. Stojí za ním stovky angažovaných lidí, aktivistů a občanských iniciativ bojujících proti soukromým zájmům “vodních” koncernů.

Dokument nedávno získal Cenu nadace Immanuela Kanta 2014. Porota jej označila jako “vynikající příklad strategicky a strukturální důležité kritické osvěty ve prospěch více sebeurčení Evropy”, jako “… pozoruhodný úspěch demokracie v EU”. Nadace uděluje cenu od roku 2004. Chce v ní uznat a ocenit společenské angažování ve prospěch občanů jednajících v duchu svobody slova, otevřených informací a občanské odvahy.

Bez toho, že bych znal obsah dokumentu natočeného v roce 2010, jsem již v roce 2002 začal informovat zastupitele, členy vlády, ministry a začal jsem sbírat a vytvářet důkazy, které mi umožňují u soudů úspěšně bránit sebe, lidi i vodárny proti obdobnému protiprávnímu jednání jako popisuje dokument ve Francii či Německu.
Chcete, platit za vodu je to, co je skutečně nutné? Pak se přidejte k lidem, kteří vyzvali politiky k nápravě.
http://pravdaovode.cz/vyzva-premierovi/

V kategorii Dokumenty, Reakce, Voda

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 5.5.2015

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky