Skutečný případ: Exekuce domu za dluh 968 Kč včetně příslušenství

Skutečný případ: Exekuce domu za dluh 968 Kč včetně příslušenství


Příspěvek četlo

 756 total views

Zveřejňuji úřední dokument dokládající exekuci domu za pohledávku pouhých 968 Kč (včetně příslušenství).

Nezpochybňuji právo věřitele domáhat se svých peněz, ale zde je zjevné, že tyto případy jsou o něčem úplně jiném. Zde dochází ke zjevnému zneužívání vymáhací síly státu pro systematické zbavování lidí majetku. Všimněte si, že u tohoto případu je výnos ve vztahu k dluhu v řádu statisíců procent.

Stydím se, že provoz takovéto mašinerie, která podle mého názoru věcně nemá nic společného s právem, spravedlností a je podle mého názoru právním banditismem, je hrazen z mých daní. Považuji to za zjevné zneužití státního aparátu.

Ověření případu

Ověřoval jsem, zda se jedná o skutečně pravý dokument – a ano, našel jsem příslušnou dražební vyhlášku na stránkách Prahy 3. (Příslušný dokument pro jistotu ještě archivuji a ukládám zde).

Reakce

Posílám stížnost na tento případ na Exekutorskou komoru a na Ombudsmana ČR. Výsledky svého podání zveřejním zde.

V kategorii Dokumenty, Protest

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 13.1.2013

6 Komentáře

  1. Pavel Dvořák 13.1.2014 08:03

    To já dlužil asi 1200 Kč jedné pojišťovně (nedoplatek pojistky), která zanikla, předala agendu druké a ta nakonec Kooperativě. Nedostal jsem ani upomínku, ani informaci o změně pojišťovny. Ale lejstro od exekutora ano (a chtěli jenom něco přes 8 tisíc). Nakonec jsem se propracoval až k řediteli, kterému jsem důrazně sdělil, že pokud nedoloží, že mě zaslali upomínku a budou stále trvat na exekuci, zruším u Kooperativy všechny pojistky, abych, coby důchodce, měl na bakšiš pro exekutora. Pomohlo to – zacvakal jsem 1200 Kč a bylo.

  2. F 15.1.2014 12:07

    no, buhvi, oni totiz napisou do exekuce jen prvni castku, dalsi castky jsou v jinem dokumentu, ne v tomhle …

  3. Vitezslav Praks 15.1.2014 16:35

    F. Není tomu tak.

  4. Tomas 15.1.2014 16:55

    S tou firmou jsem se skoro soudil. přebírají pokuty od pražského dopravního podniku. V praze jsem ztratil nebo mi ukradli občanku a toho kdo ji měl chytli v metru. Po půl roce mi přišlo od té firmy že jim mám zaplatit. Poslal jsem jim potvrzení o ztrátě, že nemají nárok, protože občanka byla neplatná a já v praze nebyl. Jejich sekretářka mi řekla, že je to vyřešeno. Za rok mi přišlo soudně znovu ta částka + náklady na právnika. Tak jsem musel znovu shánět dokumenty a posílat to přes soud. Pak zázračně stáhli příkaz k úhradě. Takže bych se nedivil kdyby ta částka byla za totéž

  5. F 15.1.2014 23:27

    2 Vitezslav Praks) obvykle je dole v dokumentu specifikovano komu dalsimu se to posila, v pripade ze je vice veritelu, stalo by zato dohledat ono usneseni soudu o exekuci …

  6. Mila 15.1.2014 23:34

    Před několika lety mě vykradl exekutor byt a když jsem požadovala nějaký doklad od soudu na vykradení mého bytu a mých věcí tak mě exekutor řekl, že mě žádný doklad nedá, protože se mě exekuce netýká.Syn neplatil jen zdravotní pojištění do VZP, protože neměl peníze a odmítl chodit do několika hodinové fronty na pracák,aby měl placené pojištění.

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky