Petr Ješátko: Návrh na realizaci výstavy panelů o Šumavě v Poslanecké sněmovně

Petr Ješátko: Návrh na realizaci výstavy panelů o Šumavě v Poslanecké sněmovně


Příspěvek četlo

 747 total views

Jesatko

Přetiskujeme návrh Petra Ješátka na uskutečnění výstavy panelů dokladujících způsob obnovy kůrovcem napadeného lesa (ve srovnání s holinami způsobenými těžbou) v Poslanecké sněmovně před projednáním novelizace zákona o ochraně přírody a krajiny. Návrh byl rozeslán poslancům v současné Poslanecké sněmovně.

Dobrý den,
v příloze zasílám ukázku z výstavy NP Šumava,

Sumava banner 11+12

 

kterou inicioval a pomáhal prosadit do Poslanecké sněmovny současný předseda Výboru pro životní prostředí pan poslanec Robin Bohnischr v r.2010. Spolu s mimořádným číslem časopisu Šumava, věnovaným přirozené obnově v bezzásahovém území, přesvědčila řadu poslanců o správnosti ponechání části území národních parků v bezzásahovém režimu. Od té doby již uplynulo pět let a příroda se pozměnila, ale i Poslanecká sněmovna… Myslím,že by bylo vhodné před projednáváním změny tohoto zákona znovu připomenout, že zákon o ochraně přírody a krajiny v lesích zvláštního určení, tedy v národních parcích a rezervacích, umožňuje nerušený vývoj přírodních procesů na rozdíl od lesního zákona. Lesní zákon nařizuje vytěžení napadené dřevní hmoty a její odvoz z lesního ekosystému a tedy následný prodej. Věřím,že by instalování doplněné výstavy o poznání za další roky přispělo k doplnění informací Poslanecké sněmovny.
Petr Ješátko st.

 

Petr Ješátko st. (Autor je bývalý vrchní lesní inspektor Národního parku Šumava, nyní v důchodu)

Pořad Petra Ješátka pro Českou televizi

V kategorii Šumava

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 30.4.2015

1 Komentáře

  1. babča Jana 2.5.2015 07:33

    Akci stoprocentně fandím, propagace není nikdy dost ! Je třeba klást důraz na ” Lesy se zvláštním určením”, důsledně rozlišovat ! Ráda bych se opět podepisovala pod petice, pomáhající naší přírodě a probouzející líné mozky našich zastupitelů. Jana Schmidová

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky