Maršmeloun: MMR na podnět developera zrušilo přezkum zahájený Magistrátem

Maršmeloun: MMR na podnět developera zrušilo přezkum zahájený Magistrátem


Příspěvek četlo

 598 total views

Ministerstvo pro místní rozvoj zrušilo přezkum kauzy Maršmeloun zahájený Magistrátem hl. M. Prahy. Pro občany nejen Prahy je to velmi špatná zpráva: Dokument zahájení přezkumu MHMP vypadal velmi slibně, Magistrát už v informaci o zahájení konstatoval řadu nezákonností, kterých se Stavební úřad Prahy 1  vydáním stavebního povolení dopustil:

  • Řada povolení předložených developerem se vztahovala k původní (neaktuální) verzi projektu,
  • Řada povolení byla vydána za již neplatné legislativy,
  • Povolení obsahovalo formální vady, např. specifikaci stavby na ulici, která v Praze vůbec neexistuje (“Malá klášterská”)

Kompletní dokument MHMP o vyhlášení a zdůvodnění přezkumu, si můžete přečíst zde.

Čím Ministerstvo pro místní rozvoj zrušení probíhajícího přezkumu odůvodnilo? Podáním podnětu od developera, který reagoval na zpětnou opravu datumu platnosti územního rozhodnutí ze 17.6.2014 na 14.6.2014. Jednalo se o zpětný posun datumů platnosti , o kterém jsme psali v článku Maršmeloun: Stavební úřad Prahy 1 podivně zpětně změnil datum územního rozhodnutí. Zabralo to. Tyto pouhé tři dny změny datumu stačily. Magistrát Hl. m. Prahy zahájil přezkum 16.6.2014. O jeden den tak “díky” zpětné opravě prošvihl datum pro nejzazší zahájení přezkumu.

Celý dokument rozhodnutí MMR si můžete přečíst zde.

Fantastické. Občan musí obdivovat tu souhru a koordinaci mezi developerem, stavebním úřadem, ministerstvem, možná i Magistrátem?

 

Dovolte trochu odlehčujícího humoru: Vypadá to, že probíhající přezkum vypadá nepříznivě? Umíme to zařídit. Zpětně změníme datum platnosti územního rozhodnutí a zrušíme probíhající přezkum z důvodu uplynutí času. My jsme ti, kdo určují pravidla hry. Může to být zajímavý precedens, inspirace například pro profesionální běžce: Utíkají Vám soupeři? Zastavte a oddechněte si: prostě prohlašte, že zápas skončil už včera a že jste vyhráli vy. : )

 

Co může občan dělat dál?

Obrátili jsme se na ombudsmana… A připravujeme podání přezkumu stavebního povolení. Zpětná změna platnosti územního rozhodnutí s následným podáním stížnosti na MMR byl fantastický kousek. Co předvede Praha 1 dál?

V kategorii Dokumenty, Kultura, Praha, Protest

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 9.9.2015

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky