Radek Novotný: Proběhlo předání iniciativy VODA 300 politikům Parlamentu ČR a Vládě ČR

Radek Novotný: Proběhlo předání iniciativy VODA 300 politikům Parlamentu ČR a Vládě ČR


Příspěvek četlo

 1,128 total views

dvd-voda-vydelava-obal-6x4

Přetiskujeme tiskovou zprávu Radka Novotného ze sdružení Pravda o vodě.

Materiály k situaci kolem vody v České republice a francouzský dokument Jak korporace bohatnou na vodě? na DVD, byly osobně předány dne 19.9.2016 poslancům, senátorům a členům vlády na podatelnách senátu a poslanecké sněmovny. Nejvyššímu státnímu zástupci a ochránkyni veřejných práv byla zaslána. Iniciativa byla zaslána také Evropské komisi, velvyslancům některých zemí, protikorupčním nadacím a Bezpečnostní informační službě.

Vzhledem k jednání politiků ODS za posledních 20 let, dostali iniciativu VODA 300 ve sněmovně jen p. Fiala a p. Němcová a v senátu p. Kubera a p. Svoboda. Je na nich, zda ostatní členy ODS s iniciativou seznámí. Vzhledem ke svému jednání nedostali iniciativu také 3 členové senátu za ČSSD – Miloš Malý, Martin Tesařík a Jaroslav Palas. I v jejich případě by šlo o plýtvání peněz lidí, kteří se na materiály a dokument složili. V rámci politických stran dostali v některých případech dva politici jedno DVD.

Tisková konference 20.9.2016

Po předání dokumentů politikům v rámci iniciativy VODA 300 proběhla tisková konference Na tiskové konferenci vystoupil Ing. Radek Novotný, autor projektu Pravda o vodě a 2 zástupci měst, kteří léta brání vodárny proti pokoutnému procesu instalování soukromého penězovodu mezi vodárnu a občany. Zástupci médií a veřejnost byli seznámeni s iniciativou VODA 300 a tím jaké informace obdrželo 300 politiků, na tiskové konferenci v Bussiness centru PVA EXPO PRAHA, Praha v rámci veletrhu FOR ARCH. Tiskové konferenci byl přítomen ministr životního prostředí Richard Brabec, který vyjádřil podporu iniciativě VODA 300 a sdělil:

“Iniciativu VODA 300 podporuji a naplnění cílů iniciativy považuji za zásadní pro řešení všech důležitých otázek souvisejících s vodou v České republice.”

165 občanů se složilo částkou 150.450 korun na dokument pro 300 politiků, kteří v ČR o vodě rozhodují

V rámci iniciativy VODA 300 se 165 občanů

složilo částkou:

150. 450 Kč

a společně koupili 300 vrcholným politikům, kteří rozhodují v ČR o tom, jak a pro koho je nastaven systém hospodaření s vodou

177 ks dokumentu na DVD

Občané se složili na dokument “Jak korporace bohatnou na vodě?” a společně politiky vyzvali k nápravě a jednání v zájmu státu a jejich občanů. Doložili politikům, že jejich požadavek nápravy je zcela legitimní. Pokud politici pracují v zájmu státu a jeho občanů, pak obsah iniciativy VODA 300 nemohou ignorovat.

Související články

  1. Iniciativa VODA 300
  2. On-line seminář: VODA NENÍ SAMOZŘEJMOST
  3. PETICE: Chci vodu v rukou samospráv nikoliv v rukou koncernů
  4. TZ (1) 12.7.2016 Iniciativa VODA 300: Jak korporace bohatnou na vodě – dokument pro vrcholové zástupce státu

 

Ing. Radek Novotný

Autor projektu PRAVDA O VODĚ

www.pravdaovode.cz

www.facebook.cz/vodalidem staňte se fanouškem a šiřte informace o vodě lidem.

 

Další články o vodárenské infrastruktuře si můžete přečíst na stránkách Občanského monitoringu zde.

V kategorii Nezařazené

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 29.9.2016

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky