Maršmeloun: Magistrátní památkáři znovu projektu udělili povolení

Maršmeloun: Magistrátní památkáři znovu projektu udělili povolení


Příspěvek četlo

 624 total views

kolaz

 

Magistrátní památkáři povolili opět “Maršmeloun”.  Odkazuji na článek časopisu Echo o tomto nejnovějším dění: Pražský dům Maršmeloun, který budí emoce, má zelenou od památkářů.

O této kauze jsme psali v článku: Maršmeloun versus Anežský klášter (popis kauzy). Získali jsme již textaci nového povolení magistrátních památkářů. Dokument si můžete přečíst zde.

Magistrátní úředníci vydali povolení, přestože nedošlo k podstatnému přepracování projektu a nebyly zapracovány připomínky přezkumných orgánů, kteří předešlá povolení zrušili. Pod povolením je podepsán nástupce Kněžínkův – Jiří Skalický. Tento postup považujeme za nezákonný a podáme na tento postup stavebního úřadu stížnost.

I nezákonně vydaný dokument však platí, proto je potřeba dosáhnout jeho zrušení. Vydané rozhodnutí proto napadneme  podáním podnětu na přezkum. Všechny minulé podněty na přezkum nám daly zapravdu a povolení památkářů MHMP zrušily.  Podnět i odpověď (přezkum) jako vždy zveřejníme.

Dále píšeme podnět na Památkovou inspekci Ministerstva kultury. – I zde jsme optimističtí: Také zde všechny náš předešlý podnět v této kauze byl Památkovou inspekcí schválen a Památková inspekce předešlé povolení zrušila.

Držte nám palce a i nadále nám zachovejte svou čtenářskou přízeň.

 

Ostatní naše články na téma Maršmeloun jsou uvedeny zde.

V kategorii Kultura, Památky

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 13.1.2017

1 Komentáře

  1. Grohmanová Zora 14.1.2017 08:46

    Dobrý den, jsem znechucena tím, jak magistrát ničí svými rozhodnutími památkově chráněné části Prahy. Děsím se dostavby Vítězného náměstí na kterou je vypsána architektonická soutěž, když vidím jak hrůzně vedle dopadla přestavba bývalé menzy – kdo mohl schválit barák zabalený do potravinové fólie?!
    S pozdravem Zora Grohmanová.

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky