Razie. Spravedlnost? Jen láska nás může rozdělit.

Razie. Spravedlnost? Jen láska nás může rozdělit.


Příspěvek četlo

 803 total views

socha-spravedlnost

Selektivní spravedlnost. Nejméně rok trvající odposlechy předsedy vlády. Kmotři nebyli obviněni. Řízené úniky z trestního spisu. Co všechno asi v odposleších za tu dobu muselo být… Jistě hutný materiál. Kdo a proč pro formulaci obvinění zvolil právě tuto pikantní kauzu? Kauzu, která účelově a chirurgicky čistě vyřízne nepohodlnou část vlády, zbývající část ponechává na jejich působištích?

Selektivní spravedlnost

Hlavní zdůvodnění razie měl být postih kmotrů Janouška a Rittiga. Jak je možné, že oba jsou v zahraničí?Janoušek, Rittig, Hrdlička, všichni jsou v tuto chvíli v Chorvatsku. Jsou tam společně?

na Drábka z TOP09 se žádný paragraf nenašel? Odposlechy Béma s Janouškem a Hrdličkou byly ještě více šokující, než odposlechy Nagyové. A hlavně zdeNebo kauzu milion za změnu zákona. Trestní oznámení formulováno nebylo. Naopak bylo audio i video z netu staženo. Njn, KSČM půjde v preferencích nahoru, všichni budou jejich hlasy potřebovat.

Všichni odposlouchávají všechny

Nagyová (a spolu s ní předseda vlády ČR) byla nejméně osm měsíců oposlouchávána, jak sama organizuje odposlechy Radky Nečasové. Odposlouchávající je odposloucháván, jak odposlouchává…. Strašný svět.

Zlato

Zlato bylo objeveno v bezpečnostních schránkách banky, neměl by být tedy problém pro vyšetřovatele zjistit, kdo byl majitel, resp. držitel. Kdo je držitel? Snad alespoň toto se dozvíme.

Kompro nad zlato

Nebyl cílem celé akce sběr kompromateriálu? S cílem vydírat, zastrašit dotčené? Nebo je poslat rovnou do vazby?

Vazba

Český právní systém umožňuje uvalit na člověka vazbu až do lhůty 2,5 roku. Viz případ Rath. Je to dostatečná lhůta pro to, aby dotyčný byl odstaven od politického a ekonomického vlivu. A to je v těchto a podobných kauzách jediným důvodem “spravedlnosti”. Dovoluji si předvídat, že David Rath bude po uplynutí maximální doby vazby propuštěn na svobodu. Začínám mít silný pocit, že o spravedlnost v těchto kauzách nejde. Respektive, že spravedlnost je v těchto kauzách využívána ve prospěch zadavatele.

Cui Bono? (V čí prospěch tedy?)

Z události profituje ČSSD, KSČM, TOP09, VV a část ODS. Ta část ODS, která dle inside informací z ODS stála za vznikem projektu TOP09 a VV. A skutečně: Kuba z ODS a Bárta z VV je nyní v TV doslova pečený, vařený. Bárta rozčilující se nad skandálem odposlouchávání. To už je čistý surrealismus.

Kdo za celou razií stojí? Bývalý šéf kontrarozvědky a kandát na prezidenta Randák? Hovořil by pro to fakt, že Randák se již v minulosti Nagyovou pokusil odstavitPlánovaný útok na Rittiga dokonce sám oznamoval na tiskové konferenci. Proč se ho tedy na to žádný novinář nezeptá? Zvláštní.

Randák, který je zaměstnancem BabišeA který Babiše i veřejně podporuje? Inicioval tedy celý projekt Babiš? Dalo by se spekulovat o tom, že Janoušek a Rittig mohli Babišovi stát v cestě k ovládnutí zakázek z Lesy ČRKandidaturu Randáka na prezidenta dále podporoval Nadační fond proti korupci.

Spravedlnost? Demokracie?

Je toto spravedlnost? Je toto demokracie? Je možné tomu tleskat? ODS zřejmě mocensky slábne a už  nedokáže zajistit svým lidem beztrestnost. (Což je samozřejmě dobře). Janoušek byl jistě oslaben i blokací švýcarských kont. I “kmotr” pocítí, když nemůže náhle disponovat stovkami milionů korun. Žraločí mentalita. Na slabý kus se všichni vrhnou a připraví jej o majetek… Někteří tento problém řeší odchodem z ODS.

Kdo a co bude příště?

Minule to byl Rath, nyní Janoušek, Rittig. Který kmotříček to bude příště? Který z malých kmotříčků slábne a bude obětován ostatními kmotry, kteří se následně rozdělí o majetek?

Zdá se, že přecházíme od decentralizovaného modelu moci, kdy regionální kmotři kontrolují své kousky státní správy / státní zástupce k jednotnému centralizovanému modelu. Podobný způsob oligarchizace, který probíhá v Rusku, na Ukrajině, v Bělorusku.

Proč vlastně celá akce s kukláčema proběhla právě teď? Nesouvisí náhodou celá akce s aktuálně projednávaným zákonem o Nejvyšším státním zastupitelstvím, který přesně tuto centralizaci má přinést? Pak hasta la vista regionální kmotříci & ať žije centrální superkmotr. Ale samozřejmě, otázka je, jak to celé bude. Zda bude/nebude rozpuštěna Poslanecká sněmovna.

Vtípek na závěr

Abychom nekončili tak ponuře. Trestní oznámení na Nagyovou napsal advokát Láska. Příběh Petra Nečase s Janou Nagyovou tak přináší zcela novou interpretační rovinu písně britské skupiny Joy Division: Love will tear as a part.

Jen Láska nás může rozdělit.

V kategorii Reakce

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 17.6.2013

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky