Podpořte kandidáty Občanského monitoringu do Rady pro Českou televizi a Český rozhlas!

Podpořte kandidáty Občanského monitoringu do Rady pro Českou televizi a Český rozhlas!


Příspěvek četlo

 856 total views

CT

CRO

Do konce ledna 2014 měla občanská sdružení dle zákona právo zaslat do Poslanecké sněmovny návrh na kandidáty do Rady pro Českou televizi a rady pro Český rozhlas.

Využil jsem tohoto práva a přes Občanský monitoring oslovil – a pro kandidaturu přemluvil – tyto kandidáty:

prof. Martin Putna Literární historik, autor mnoha odborných i popularizačních publikací, moderátor kulturních pořadů. Kontakt.

Mgr. Vladimír “Lábus” Drápal ředitel Vrchlického divadla v Lounech a Galerie města Loun, ale také nezávislý kulturní organizátor, publicista a majitel Guerrila recordsKontakt.

Ondřej Kobza Kavárník, organizátor kulturních akcí, autor projektu piána na ulici a desítek dalších projektů, zejména Cafe v lese. Kontakt.

Ing. Ivo Pujman Ekonom, letecký historik. Kontakt.

Ing. Roman Kučera Programátor, reportér, fotograf,  volný novinář, který se systematicky věnuje problematice médií v ČR, systematicky dochází na jednání Rady ČT a Rady ČRo jako zástupce veřejnosti. Kontakt.

Václav Brůžek volný novinář, aktivista pro ochranu historických památek. Kontakt.

Jsem přesvědčen, že všichni výše uvedení kandidáti by významně přispěli k lepšímu fungování Rady pro ČT i pro ČRo, potažmo médií. V Radě pro Českou televizi bude zvoleno šest kandidátů, v Radě pro Český rozhlas tři kandidáti. Kandidáty do obou rad bude v únoru volit Poslanecká sněmovna. Bližší informace o Radě pro Českou televizi a Radě pro Český rozhlas je zde.  Stávající členové Rady pro Českou televizi jsou zde. Stávající členové Rady pro Českýrozhlas jsou zde.

 

Podání

Podání včetně všech příloh jsme v minulém týdnu odeslali doporučeně, složku jsme pojistili na nejvyšší možnou částku, na 50.000 Kč.

 

Další kroky

 

Nyní budeme psát jednotlivým poslancům a žádat je o podporu pro tyto naše kandidáty. Už jsme s tím fakticky začali a už máme dohodnutou podporu prvních poslanců. Připravujeme podpůrné akce – setkání s kandidáty, diskusní večery na téma Rady ČT a Rady pro ČRo, sérii článků.

 

Podpořte tuto aktivitu

Líbí se Vám naše iniciativa? Chtěli byste tuto akci a tyto kandidáty podpořit? Učiňte tak. Pomozte s propagací výše uvedených kandidátů. Napište poslancům, že chcete tyto kandidáty, nikoliv jména navržená stranickými sekretariáty. Jste nespokojeni se současnou podobou fungování ČT a ČRo? Máte konkrétní návrhy, co změnit? Napište našim kandidátům, viz výše kontakty. Nebo přijďte na připravovaná fyzická (i elektronická) setkání s kandidáty.

 

Dokumenty

Bližší informace o volbě – výzva předsedy Poslanecké sněmovny je zde.

Z hlediska “Ringu” “konkurenční” kandidátku občanských sdružení, si můžete přečíst zde. – Doporučujeme k přečtení, i zde jsou zajímavá jména. Jen nevíme, proč v článku nejsou uvedeny i nominace Ringu. Návrhy na kandidáty jsme poslali včas a podali je na papíře a pro jistotu i elektronicky – datovou schránkou. Budeme to nyní zjišťovat.

V kategorii Reakce

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 3.2.2014

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky