Ready made Komiks: Ekoterorista Veleba bojuje s ekoteroristy

Ready made Komiks: Ekoterorista Veleba bojuje s ekoteroristy


Příspěvek četlo

 736 total views

Veleba

A  jsme zde s dalším ready made komiksem, tzn. komiksy, který není nutné malovat, protože je maluje sama Matka příroda. Resp. Matka Příroda tentokrát prostřednictvím pana senátora Jana Veleby. Jan Veleba, bývalý předseda České agrární komory (a ještě předtím, za normalizace, bývalý tajemník Okresního výboru KSČ ve Ždáru nad Sázavou) a v současnosti předseda politické strany Strana práv občanů, uvádí toto:

Výroky Jana Veleby

“Míra únosnosti byla na Šumavě překročena, kalich přetekl a je třeba konat. Když bude potřeba, a já si myslím, že bude, tak i bojovat.” Celý článek Jana Veleby zde.

Zřejmě chce pan tajemník bojovat s ekology ještě více než za ředitele Parku Mánka, který v rozporu se zákonem nařídil v nejvzácnějších bezzásahových zónách těžbu dřeva a na vědce a aktivisty, kteří přišli proti těžbě demonstrovat, povolal policii. Policie místo aby nelegální těžbě zabránila, zasáhla proti protestujícím. Kamarádka mi vyprávěla, že jejímu otci, který je vědeckým pracovníkem, otcem dvou dětí, zlámali policisté dvě žebra. Ji samotnou zatkli. Zásahu velel stejný člověk, který před lety velel zásahu proti Czechteku.

Co na tom, že krajský soud dal posléze zapravdu blokádníkům: Postup Správy parku i postup policie byl nezákonný.

Podobné výzvy k boji už rozhodně nejsou úsměvné a nelze je brát na lehkou váhu, viz blog Budou kvůli kůrovci na Šumavě umírat lidé?

A další citát Jana Veleby:  “Vyzývám proto: seberme se, semkněme se a začněme konat. Jde o naši zemi, jde o odkaz našich předků, jde o naše potomky a jde o naši čest!”

Výrok o cti od soudruha tajemníka Veleby, jako vystřižený z kampaní typu boj o zrno, už ani nepotřebuje komentáře. 🙂

Pro pobavení další odkazy

Pro pobavení doporučuji shlédnout politickou debatu Jana Veleby Máte slovo. Zejména pasáž, kde se zemědělský oligarcha Andrej Babiš obrací neomaleně na tehdejšího předsedu agrární komory Jana Velebu: “To je dobrý námět, Velebo, zapiš si to.”

Pro úplnost pobavení nahlédněme i na stránky Agrární komory,  na obskurdní web, který vypadá jako stará nástěnka a co je nejzajímavější, nezveřejňuje jediný pracovní dokument. 🙂

Pozor, ekoteroristé existují – a jsou to právě senátoři Jan Veleba a Tomáš Jirsa

Definujeme-li ekoteroristu jako člověka, který pod rouškou ochrany přírody prosazuje ekonomické zájmy, spadá tato definice výborně právě na Jana Velebu. Jan Veleba spolu se starostou Modravy Antonínem Schubertem totiž nedávno založil tzv. Chartu Šumavy, jejímž hlavním cílem je prosazovat omezení divočiny v Národním parku Šumava ve prospěch zřízení zón s menší ochranou, která by umožnila developerskou výstavbu. Dalším ekoteroristou, dle této definice, je senátor ODS Tomáš Jirsa, na jehož adrese je zaregistrováno sdružení Zachraňme Šumavu, Senátor Tomáš Jirsa nedávno v Senátu využil své právo zákonodárné iniciativy a předložil návrh zákona o Šumavě, který by pro Národní park Šumava znamenal katastrofu. Rozbor tohoto zákona jsme připravili v článku Hluboké hrdlo II : Návrh zákona o Šumavském národním parku.

Jak zavilý (úmyslně používám oblíbené adjektivum Rudého práva) ekoterorista Jan Veleba je, je dobře vidět na skutečnosti, že spolu s Antonínem Schubertem měli tu opovážlivost (a řekl bych i drzost) svolat svou demonstraci na prosazování svých zájmů na Šumavě na státní svátek 8.5. , kdy normální lidé slaví Den vítězství, tj. konec druhé světové války a osvobození své země od nacistické okupace…

Výzva “Ringu” voličům

Zastavme tyto dva nebezpečné ekoteroristy z ODS a SPOZ a nedejme jim šanci zničit Šumavu. Jak ostatně psal sám pan Veleba: “Jde o naši zemi, jde o odkaz našich předků, jde o naše potomky a jde o naši čest!” 🙂

V kategorii Komiks, Šumava

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 11.5.2014

1 Komentáře

  1. Jesslyn 23.11.2014 00:36

    Which came first, the problem or the sotoliun? Luckily it doesn’t matter.

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky