Stanislav Ransdorf: Jak si vědci “mastí” kapsy. Odpověď Markové

Stanislav Ransdorf: Jak si vědci “mastí” kapsy. Odpověď Markové


Příspěvek četlo

 546 total views

Přetiskujeme odpověď Stanislava Ransdorfa, který reaguje na blog Jitky Markové Přírodovědecká lobby na Šumavě, kde paní Marková dost ostře napadla vědecké pracovníky za jejich stanoviska k zachování divočiny. V “Ringu” jsme je již přetiskovali, viz článek Šumava: Otevřený dopis 64 vědců za zachování divočiny na Šumavě a článek Šumava: Stanovisko vědců k problematice kácení v bezzásahové zóně.

První část dopisu Stanislava Ransdorfa

Druhá část dopisu Stanislava Ransdorfa

O Stanislavu Ransdorfovi

Autor dopisu je bývalý zaměstnanec Národního parku Šumava, kde pracoval jako lesník a pěstební referent. Na Šumavě žije od sedmdesátých let. Aktuálně podniká.

V kategorii Dokumenty, Převzato, Šumava

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 15.5.2014

2 Komentáře

  1. Jitka Marková 17.5.2014 17:12

    Dobrý den,

    v rámci cenzury byl článek, na který odkazujete, smazán, včera jsem vytvořila web, kde jsou validní informace. Tak odkazujte alespoň na něj. Jádro pudla je v tom, že pan Randsdorf odpovídá pouze na poslední drobek článku, který není až tak podstatný, kde zmiňuji granty OSOB, které se podílejí na likvidaci Šumavy – a daří se jim to již od roku 2007. Podstatným rysem článku je ale především to, že překládá do srozumitelného jazyka vědci upravený Plán péče, který za jednoduchými větami skrývá “velký zločin” na šumavské přírodě. To je to základní, proč článek zmizel z celého internetu – z blogu I DNES, z Neviditelného Psa. Navíc, pokud se profesor Kindlamann podepíše pod dopis, který spolu s připomínkami (včetně připomínky o mrzáčcích )- odesílá na MŽP a přesto se zbavuje odpovědnosti za tento výrok a odmítá se omluvit handicapovaným i po tiskovém prohlášení Václava Krásy, není zde něco v pořádku. Nemyslíte?

  2. Jitka Marková 17.5.2014 17:13

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky