Jiří Gebert: Z domu u Sixtů nikdy hotel Ritz vzniknout nemůže

Jiří Gebert: Z domu u Sixtů nikdy hotel Ritz vzniknout nemůže


Příspěvek četlo

 935 total views

Přetiskujeme dopis pana architekta Jiřího Geberta, adresovaný firmě Marriott, která vlastní a provozuje hotely Ritz-Carlton, a která je investorem developerského projektu domu u Sixtů. Pan architekt Gebert v dopise vysvětluje celou řadu odborných důvodů, proč z domu u Sixtů nemůže vzniknout zamýšlený hotelový komplex superluxusního hotelu Ritz-Carlton. A pan architekt dobře ví, o čem hovoří – realizoval již celou řadu hotelových řešení v Čechách, v Karibiku i v Dubaji…

Stručně řečeno, Jiří Gebert se domnívá, že český developer, firma Akroterion neříká investorovi pravdu, pokud mu tvrdí, že projekt je ve stávající podobě technicky realizovatelný.

Dopis pana architekta Geberta je zde.

Jsme zvědavi na reakci firmy Marriott.

Ještě pro úplnost dodávám: Za Občanský monitoring podporujeme bytovou, ale i hotelovou funkci těchto domů: je určitě prospěšné, aby tyto památky získaly pro své majitele i hospodářskou funkci a uživily se, jinak je jejich majitelé nechají dál chátrat. Usilujeme jen o to, aby projekt a záměr respektoval památkovou ochranu. Je to možné i proveditelné a přesně toto by mělo být stanoviskem státní správy.

Nyní je záměr doslova devastující a toto je třeba změnit.

 

Podpořte prosím online petici za ochranu domu u Sixtů

Odkaz na petici je zde.

V kategorii Praha, Protest

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 21.5.2015

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky