Úplný seznam kandidátů do Rady České televize a Rady Českého rozhlasu

Úplný seznam kandidátů do Rady České televize a Rady Českého rozhlasu


Příspěvek četlo

 1,204 total views

CTCRO

 

V žádných médiích nevyšel dosud kompletní seznam kandidátů do Rady České televize a do Rady Českého rozhlasu. Vždy byly vydány jen dílčí vytříděné seznamy. Nepodařilo se nám dosáhnout nápravy mediálního stavu ani upozorněním na chybějící jména, ani urgencí, ani otevřeným dopisem redakci Economia. Naše podněty a stížnosti zůstaly bez odezvy. Což je škoda, protože jsou takto občané fakticky klamáni: Z publikovaného seznamu se mohou domnívat, že nebyly nominovány žádné zajímavé osobnosti. A přitom třeba byly, jen byly v médiích – jaké sloveso zvolit- zamlčeny, vypuštěny, vyfiltrovány, abstrahovány… Takto byly například zamlčeny informace o kandidátech do obou rad za Občanský monitoring
Česká televize má roční rozpočet 7 miliard korun a Rada má kompetence poměrně rozsáhlé, do jejích pravomocí spadá i revize finančních otázek.

Mediální svět tvoří podstatnou část veřejného prostoru, média výrazně ovlivňují další politický vývoj v zemi… Není pochyby o tom, že volba do Rady České televize a do Rady Českého rozhlasu je důležitá věc. Bylo by tedy jistě správné, aby se k občanům dostala informace nezkreslená a kompletní. K tomu má sloužit tento článek.

Zveřejňujeme proto oba seznamy alespoň touto cestou. – Jedná se o (nechtěnou) exkluzivitu Občanského monitoringu.

Úplný seznam kandidátů do Rady České televize

Seznam kandidátů do Rady Českého rozhlasu

Zdroj: Volební výbor Poslanecké sněmovny ČR.

Kandidáty Občanského monitoringu do obou rad najdete na konci obou dokumentů. Ano, přesně to nás napadlo. To nejlepší nakonec.

V kategorii Dokumenty

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 19.2.2014

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky