Petr Ješátko: “Poděkování” za hlasování o NP Šumava

Petr Ješátko: “Poděkování” za hlasování o NP Šumava


Příspěvek četlo

 695 total views

Přetiskujeme dopis  bývalého vrchního lesního inspektora Národního parku Šumava, nyní v důchodu. Zákon, který jsme kritizovali v našem minulém článku: Hluboké hrdlo II : Návrh zákona o Šumavském národním parku  prošel v Poslanecké sněmovně v prvním čtení. Situace kolem Šumavského národního parku je aktuálně velmi vážná.

Upozorňujeme také na rozbor návrhu zákona v článku Senátní návrh zákona o NP Šumava je plný skrytých výhod pro místní politiky a developery.

Vážení páni senátoři,

jako občan této republiky vám zasílám poděkování těm senátorům, kterým není pojem právní stát, senát, jako pojistka atd., cizí. Zvednout ruku pro návrh Zákona o NP Šumava,přes varování odborníků a legislativců vyžaduje opravdu silný žaludek. Mám člena rodiny, který soudí na jednom z nejvyšších soudů v této republice. Soudí sice trestní právo, ale dosvědčuje, že jedním z největších problémů jsou často nekvalitní zákony a zbytečné zaplevelování zákonů, které neslouží věci, ale některým skupinám s různými zájmy. Zaráží mne, když vy,jako právní laici nejste schopni ani uvažovat o názoru bývalé soudkyně Ústavního soudu. Po včerejší besedě o vstupu do EU se snad každý mohl přesvědčit, jak trapně a směšně vypadá předseda strany, která nerespektovala právo, odbornost atd. Ano,právě ODS by měla být varováním, že občané již mají dost politikaření za posledních dvacet let, od privatizace počesku, opoziční smlouvy a posledních událostí, kdy si orgány činné v trestním řízení konečně vybírají z teplých hnízd zlodějské politiky a jejich kmotry. Že je začínají vybírat i v regionech je dobře, protože i tam se celá opoziční smlouva v krajích dostala na dokonalou propracovanost mafie. Občanům se předkládalo, že žijeme na dluh protože jsme to projedli. Ne, někteří politici to rozkradli se svými podporovateli. Často tam byla propojenost i na orgány činné v trestním řízení a občan neměl možnost se bránit. Tohle vše si budou lidé,kteří půjdou k volbám i těm evropským, za měsíc připomínat. Budeme to připomínat i vašim kandidátům, kteří budou žádat o hlas. K výsledku nastávajících voleb v tomto roce jste svým postojem k právu, tedy i mezinárodnímu přispěl i každý z vás. Protože některé z vás znám osobně a zdrželi jste se hlasování, což je také názor i nad tímto postojem se s přáteli pozastavuji…

Ze Šumavy zdraví Petr Ješátko st.  (Autor je bývalý vrchní lesní inspektor Národního parku Šumava, nyní v důchodu).

Pořad Petra Ješátka pro Českou televizi

V kategorii Protest, Šumava

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 24.4.2014

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky