Komiks Ne růžový, ale cihličkový

Komiks Ne růžový, ale cihličkový


Příspěvek četlo

 547 total views

Komiks ne růžový ale cihličkový

 

Kontext

Novinky: Dům Maršmeloun jsem nikdy neplánoval bílorůžový, tvrdí architekt

Náš komentář. Ponecháváme ke zvážení laskavému čtenáři, zda jsou vizualizace růžové nebo cihličkové, faktem je, že níže uvedená vizualizace

u milosrdnych vizualizace

 

je oficiálním dílem Fránek architects a nijak jsme ji neupravovali, jak se může kdokoliv přesvědčit nahlédnutím do spisu Maršmeloun.

Popřípadě doporučujeme ke shlédnutí diskuzi o Maršmelounu v Anežském klášteře, kde sám pan architekt Fránek tuto vizualizaci používá. (S tvrzením, že je cihličková, nikoliv růžová, ale používá tuto vizualizaci.).

Naopak je manipulativní už tato vizualizace od Fránek architects! Za Maršmelounem nejsou žádné činžovní domy, jak se snaží tvrdit jeho vizualizace, ale klášter Sv. Anežky! Ve vizualizaci Fránek Architects ovšem památka chybí: Ano, v jiném urbanistickém kontextu by Fránkova stavba jistě vadila méně nebo vůbec…

Ale barva není podstatná vada: podstatná je hmota domu, nedodržení požadavků NPÚ: nedodržení požadavků na zachování parcelaci domů (vzniká blokový monolit, nikoliv řada domů), nedodržení původních materiálů, nedodržení charakteru střechy, jak je povinné pro památkové chráněné území, nedodržení respektování oken.

Popis kauzy Maršmeloun je zde

Petici můžete podepsat zde

Všechny články o kauze Maršmeloun si můžete přečíst zde.

V kategorii Komiks, Praha, Protest, Reakce, Zábava

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 24.5.2015

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky