Senát pořádá 26.7.2016 veřejné slyšení k novele zákona o ochraně přírody a krajiny

Senát pořádá 26.7.2016 veřejné slyšení k novele zákona o ochraně přírody a krajiny


Příspěvek četlo

 876 total views

senát

Pozvánka na veřejné slyšení je zde.

Pozván byl i Petr Ješátko, jehož články si můžete na stránách Občanského monitoringu přečíst zde.  Za petiční výbor se zúčastní MVDr. Jaromír Bláha a prof. Kindlmann. Jeho články na Občanském monitoringu si můžete přečíst zde.

Za Občanský monitoring se akce zúčastníme a přineseme vám informace z diskuze.

Petr Ješátko mi k této veřejné diskuzi poslal následující komentář, který přetiskuji:

 

Srdečně zdravím ze Šumavy,

někdo nás nazývá kverulanty a nejedná s námi, někdo s námi jednat chce. Budeme a v minulosti jsme byli i před rokem 1989 raději nazýváni kverulanty, než poslušnými slouhy. Nikdo si nás za nic nekoupí a své názory budeme prosazovat všemi dostupnými zákonnými prostředky a nehodláme přihlížet devastaci Šumavy – ani developery, ani těžkou technikou různých skupin napojených na některé politiky a státní úředníky. Rozhodně se nenecháme koupit ani jednou ze stran, ať se tváří jako velcí ochránci přírody za velké peníze občanů a nebo opačně, kteří prosazují zástavbu, území bez ponechání přírodním procesům atd. Vždy nám šlo o skutečný národní park, nikoliv o směšný, ročně stamiliony dotovaný etiketní podvod -“Lunapark”. Máme radost, že zejména po posledním pořadu ČT Nedej se veřejnost, nejen na Šumavě, pochopila, jaký podvod je na Šumavě financován a s jakým záměrem. Odezva místních i z jiných částí republiky je velká.

Závěrem mi dovolte vyslovit přesvědčení, že Zákon O ochraně přírody a krajiny bude schválen s doplňky, které znemožní jeho zneuživání, jako se tomu dělo a děje v současné době. Věřím, podle mojich přátel, možná naivně, že v Parlamentu zvítězí zdravý rozum. Ten vám přeje ze Šumavy při rozhodování Petr Ješátko, st.

 

Petr Ješátko st. (Autor je bývalý vrchní lesní inspektor Národního parku Šumava, nyní v důchodu). Starší pořad Petra Ješátka pro Českou televizi Ostatní články Petra Ješátka na našich stránkách jsou zde.

 

V kategorii Pozvánky, Šumava

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 12.7.2016

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky