Co je za masivním propouštěním zaměstnanců České pošty?

Co je za masivním propouštěním zaměstnanců České pošty?


Příspěvek četlo

 667 total views

Podle informací v médiích se vedení České pošty chystá propustit na jaře 1500 zaměstnanců s tím, že je nezbytná restrukturalizace společnosti. Oznámení vyvolalo negativní reakce, předseda vlády považuje za nepřijatelné, aby státní podnik propouštěl. Tiskový odbor České pošty masivní propouštění popřel. Jistě lze diskutovat o tom, kdy je propuštění masivní (podnik zaměstnává skoro 31 tisíc lidí, procentuálně jde o pět procent), ale nekvalita služeb České pošty je už příslovečná, odcházejí od ní i zásilkové domy a weby. Oznámené snížení platů vedení je ve smyslu nápravy spíše úsměvné.

Poslanec St. Grospič (KSČM) v této věci interpeloval ministra vnitra J. Hamáčka (ČSSD). Položil mu řadu otázek:

  • Považujete skutečnost, že jste se setkal s ředitelem pošty a zástupci odborů za dostačující krok v řešení nastalé situace?
  • Pokud ano můžete sdělit v podrobnostech výsledek jednání, a jaké konkrétní dopady výsledek jednání bude mít na zaměstnance České pošty?
  • Můžete konkrétně sdělit jednotlivé fáze restrukturalizace podniku a co je nebo bude jejich
  • obsahem a jaký výsledek očekáváte?
  • Jste-li přesvědčen o tom, že situaci České pošty nelze řešit jiným způsobem než propouštěním velkého počtu zaměstnanců, jste také přesvědčen o tom, že vedení podniku je schopno problém řešit v širších souvislostech? Pokud ano, sdělte konkrétně, jak toho chce vedení podniku dosáhnout a jaké opatření přijme ministerstvo vnitra jako zakladatel.
  • A konečně jaká jsou připravována opatření do budoucnosti?

Plné znění interpelace a odpovědi vicepremiéra Hamáčka najdete zde. Poslanec Grospič požádal v polovině ledna o zařazení interpelace na schůzi a o její projednání.

V kategorii Infrastruktura, Legislativa

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a gentleman on 26.1.2021

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky