V tom případě bratr nepřijel

V tom případě bratr nepřijel


Příspěvek četlo

 590 total views

Citací ze známé cimrmanovské pohádky uvádíme situaci, jak ji Občanský monitoring ve středu monitoroval. Jde o zmatení jazyků ohledně přerušení očkování proti covidu-19. Ministr Blatný nepřímo potvrdil, že není tím pravým člověkem na místě, protože ani v tomto případě se neohradil dostatečně proti dezinterpretaci sdělení MZ.

Mluvčí MZ Barbora Peterová se sice vyjádřila tak, že by jí ani Pythie Delfská nerozuměla, ale to není důvodem k tomu, co se rozpoutalo: „Přerušení očkování první dávkou a pozastavení rezervací na očkování první dávkou doporučuje ministerstvo zdravotnictví utlumit po dobu následujících 14 dnů.“ To je sice nejasně, ale jednoznačně výzva k nepřerušování!

Podívejme se na několik interpretací:
Lidovky.cz: “Ministerstvo zdravotnictví při jednání se zástupci krajů doporučilo, aby bylo kvůli výpadkům dodávky vakcíny na dva týdny přerušeno podávání první dávky a pozastaveny rezervace k očkování, sdělila mluvčí ministerstva.”
Novinky.cz: “Ministerstvo zdravotnictví doporučilo přerušit očkování 1. dávkou vakcín. Měly by podle něj být rovněž zastaveny rezervace termínů na očkování, uvedla ve středu mluvčí resortu.”
Deník N: “O doporučeném pozastavení očkování první dávkou kvůli nedostatku vakcín dnes ČTK informovala mluvčí ministerstva zdravotnictví.”

Převzali to všichni Četkou počínaje a ČT24 konče.

V kategorii Média, Názory, Zábava

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a gentleman on 28.1.2021

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky