Petr Ješátko: Vilém Tell mezi poslanci?

Petr Ješátko: Vilém Tell mezi poslanci?


Příspěvek četlo

 1,057 total views

Nezdá se mi příliš, co se honí hlavou našim poslancům ve Sněmovně. Jak jsem se dočetl na stránkách senátora Václava Lásky (za Zelené), je zděšen z toho, že poslanec Pánek (STAN) při projednávání novely zákona o myslivosti předložil návrh lovit zvěř v lesích lukem a šípy!!! Údajně to schválil Garanční zemědělský výbor poslanecké sněmovny, vedený nechvalně známým poslancem Faltýnkem (ANO).

Myslivost, která byla součástí mé profese lesníka, dělám cca 60 let. Vždy jsem se snažil – jako můj otec a syn – při lovu usmrtit zvíře co nejrychleji, aby netrpělo. Jenom magor nebo papalášský zbohatlík si chce hrát v naší krajině, která má myslivecké tradice, na „lovce“, který umí se na zvěři vyřádit. Tento způsob lovu v prvé řadě poslouží pytláctví (včetně pytláctví některých „myslivců z úleku“), což dokazuje i moje zkušenost.

Podívejte se, jak se v minulosti jeden takový „lukostřelec“ pokoušel ulovit jelena v Národním parku Šumava. Nepotřeboval by šípem „do břicha“, spíše ten poslanec a ostatní, kteří to schvalují? Myslivost je totiž od slova mysliti a pouze ti myslící by měli mít právo jít do lesa se zbraní. Bouchalové ať zůstanou doma.

autor je bývalý vedoucí kalamitního štábu NP Šumava v roce 2010

V kategorii Šumava, Životní prostředí

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a gentleman on 5.5.2021

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky