Dokument: Návrh zákona o elektronizaci zdravotnictví a změnách souvisejících zákonů

Dokument: Návrh zákona o elektronizaci zdravotnictví a změnách souvisejících zákonů


Příspěvek četlo

 612 total views

Zákon upravuje elektronické zdravotnictví za použití telekomunikačních a informačních technologií a stanovuje podmínky pro bezpečné sdílení dat v jeho rámci. Dále upravuje práva a povinnosti řady subjektů a působnost ministerstva zdravotnictví při výkonu státní správy v oblasti elektronického zdravotnictví.
Výbor pro zdravotnictví doporučuje Senátu Parlamentu ČR schválit návrh zákona ve znění postoupeném Poslaneckou sněmovnou. Zákon má nabýt účinnosti 1. ledna 2022, s několika výjimkami.

Návrh obsahuje několik přechodných ustanovení:

  • Ministerstvo ke dni 1. ledna 2023 zřídí na základě zákona kmenové zdravotnické registry, služby vytvářející důvěru, centrální služby elektronického zdravotnictví a žurnál činností.
  • Statistický ústav předá požadované údaje z Národního registru poskytovatelů zdravotních služeb vedeného podle zákona o zdravotních službách do Kmenového registru poskytovatelů zdravotních služeb ke dni zřízení Kmenového registru poskytovatelů zdravotních služeb.
  • Statistický ústav předá požadované údaje z Národního registru zdravotnických pracovníků vedeného podle zákona o zdravotních službách do Kmenového registru zdravotnických pracovníků ke dni zřízení Kmenového registru zdravotnických pracovníků.
  • Zdravotní pojišťovna předá ze svého informačního systému požadované údaje o svých pojištěncích do Kmenového registru pacientů ke dni zřízení Kmenového registru pacientů.

Návrh zákona je zde. Návrh o změnách souvisejících zákonů je zde.

V kategorii Dokumenty, Zdravotnictví

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a gentleman on 21.8.2021

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky