Babišův nákup Mafry schválil ÚOHS. Úřad povolil i spojení Mafry a Aktuálně.cz (Centrum.cz)

Babišův nákup Mafry schválil ÚOHS. Úřad povolil i spojení Mafry a Aktuálně.cz (Centrum.cz)


Příspěvek četlo

 672 total views

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil Agrofertu Andreje Babiše nákup vydavatelství MAFRA. Schválil i Bakalovi nákup Aktuálně.

Úřad povolení udělené Agrofertu zdůvodnil takto:  “ÚOHS posuzoval dopady spojení zejména v oblastech vydávání periodického tisku, poskytování inzertního prostoru v periodickém tisku, internetového zpravodajství a internetové inzerce.

V oblasti vydávání periodického tisku se aktivity spojujících se soutěžitelů víceméně nepřekrývají, neboť vydávané tituly obou skupin jsou typově odlišné. Zatímco skupina MAFRA se soustředí na poskytování informací o bezprostředně aktuálním dění v České republice či v zahraničí (prostřednictvím vydávání denního celonárodního tisku), skupina AGF Media poskytuje spíše komentované zpravodajství nikoli bezprostředně aktuálního charakteru v jednotlivých regionech České republiky, a to prostřednictvím 71 regionálních (okresních) týdeníků 5plus2.

Kompletní tiskovou zprávu ÚOHS povolující sloučení MAFRA, a.s. a AGROFERT Holding si můžete přečíst zde.

Úřad nevyšel vstříc jen Babišovi, o dva měsíce dříve vyhověl i Bakalovi: 25.6. povolil spojení ECONOMIA, a.s. s Centrum Holding (Aktuálně.cz).

Celý text povolení Sloučení Economia, a.s. a Centrum.cz si můžete přečíst zde.

Citujeme ze zdůvodnění povolení:  “Pokud jde o provozování specializovaných webů přinášejících určité tematicky zaměřené informace, tyto produkty lze pro účely posouzení dopadů předmětného spojení soutěžitelů rovněž zahrnout do téhož relevantního trhu, a to především s ohledem na skutečnost, že se zaměření takových portálů provozovaných spojujícími se soutěžiteli nepřekrývá.” 

 

EDIT: Errata

Výše uvedený text je již po opravě. V původním verzi textu došlo k záměně dvou posuzovaných rozhodnutí. První rozhodnutí ÚOHS se týkalo sloučení MAFRA, a.s. a AGROFERT Holding, a.s. Druhé  se týkalo rozhodnutí ÚOHS se týkalo povolení sloučení Economia, a.s. a holdingu Aktuálně (předseda představenstva).  Za původní chybu v textu (nyní již v textu článku opravenou) se omlouváme.

V kategorii Reakce

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 27.8.2013

1 Komentáře

  1. As soon as I observed this web site I went on reddit to share some of the love with them.

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky