Václav Brůžek: 360 stupňové ohlédnutí za Kulturou 360

Václav Brůžek: 360 stupňové ohlédnutí za Kulturou 360


Příspěvek četlo

 800 total views

Dne 4.12 se uskutečnila v  Národní technické knihovně konference KULTURA 360. Tento příspěvek přináší recenzi konference.

Organizátorem konference Kultura 360 stupňů byl Institut umění a projektu Mapování KKP v ČR, zastoupen paní Evou Žákovou. Pozvaní účastníci kulturní  scény zastupovali Hudební průmysl Oldřich Bajer, scénické umění Jana Návratová, architektura Igor Kovačevič, trh s uměním Jiří Fajt, design Jana Vinšová, knihy Martin Vopěnka, videohry Pavel Barák, film-Helena Bezděk Fraňková. O problematice a zkušenostech referovali zástupci Magistrátu města Brna, Pardubic, Plzně a Zlína. Organizátor se zhostil svého úkolu skvěle a to výběrem témat, panelistů i v celkovém organizačním zázemí. Přes 200 účastníků v auditoriu skladbou převážně do 30 let dokázal zaujmout natolik, že se akce protáhla nad stanovený časový limit. Z tohoto konstatování je zřejmé, že pozvaní panelisté měli co říci a prezentace obsahovaly zajímavé skutečnosti ze spektra kreativního dění. Celá akce, na rozdíl od podobně nazvaných, se nenesla v bolestivém duchu či ve všeobecně omílaných frázích, tak jak tomu mnohdy bývá. Přes problémy, které jsou ostatně nejen v tomto segmentu aktivit, přístup byl věcný a závěry sice ne přehnaně ale přesto optimistické. Zájem mladé generace a jejich přístup k tématům, byl více než potěšující a zcela určitě rozptýlil obavy o budoucnost české umělecké scény v budoucnosti.

Všechny prezentace jsou uveřejněny na www.kreativniprumysly.cz, www.kreativnicesko.cz

Záznam z konference je zde.

Zájemcům, kteří neměli možnost se účastnit, vřele doporučuji.

Závěrem bych použil volně cituji jednoho z organizátorů – Kreativní networking může být vzrušující dobrodružství. (Dodávám – v tom nejlepším slova smyslu).

V kategorii Kultura

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 17.12.2014

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky