Komiks Vor v památkovém zákoně

Komiks Vor v památkovém zákoně


Příspěvek četlo

 1,232 total views

Komiks prazsky vor v pamatkovem zakone

Kontext

Níže uvádím tři vybrané neslavné kauzy, které proběhly výše uvedeným procesem. – Národní památkový ústav byl proti, Poradní orgán při Magistrátu: Sbor expertů (nebo jiné podobné těleso) vydalo kladné stanovisko – a památkáři při Magistrátu, tzn. ti úředníci, kteří mají “razítko”, rozhodli ve prospěch developerského projektu.

Podobných kauz jsou v Praze desítky. Podle mého názoru se jedná se o způsob obcházení památkové péče v Praze. Na tento systém běžný člověk nedosáhne, pro něj památkový zákon platí v plné jeho tvrdosti. Běžný občan naráží i při snaze vyměnit okna za plastová… Tato benevolentní cesta obcházení je zde pro movitější klienty a klienty s nadstandardními kontakty na politickou reprezentaci. – Jim tímto způsobem projdou věci, kde laik zírá, odborník se diví:

Kauza Maršmeloun

Kauza domu u Sixtů

Kauza Kozákův dům – Bourání domu na Václavském náměstí. (Kauzu se podařilo odvrátit)

 

(Neomezujeme se jen na pošklebování nad tímto systémem: Připravujeme podání k ombudsmanovi, který již dříve tuto procesní postup kritizoval a chystáme se tuto díru v zákoně projednat na plánované akci v Poslanecké sněmovně).

 

Petice

Petice ke kauze Maršmeloun je zde.

Petice ke kauze domu u Sixtů je zde.

V kategorii Komiks, Praha, Protest, Zábava

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a Vitezslav Praks on 21.5.2015

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky