Dokument: Interpelace ve věci vyhoštění kvůli nedokonalostem azylového zákona

Dokument: Interpelace ve věci vyhoštění kvůli nedokonalostem azylového zákona


Příspěvek četlo

 826 total views

Celý název dokumentu zní „Písemná interpelace poslance Jana Jakoba na 1. místopředsedu vlády a ministra vnitra Jana Hamáčka ve věci informace k případu arménské rodiny Khachatryanových a podobným případům, kdy lidem hrozí vyhoštění kvůli nedokonalostem azylového zákona“.

Fakta z interpelace: Pan Tigran Khachatryan s rodinou již téměř čtyři roky žije v Havířově. Měl práci a pomáhal jako dobrovolník v charitativní organizaci. Po zahájení řízení o vyhoštění již ale pracovat nesmí. Obě děti jsou žáky základní školy a podle vyjádření třídních učitelek se jedná o pracovité a spolehlivé žáky s dobrým prospěchem. Úřady s rodinou zahájily řízení o vyhoštění ze země.

Z odpovědi ministra Hlaváčka vyjímám:
„Ministerstvo vnitra není ze zákona oprávněno poskytovat bližší informace k individuálním případům, které jsou předmětem správního řízení. Obecně ale platí, že cizinci je uložena povinnost opustit území České republiky, pokud nedisponuje žádným pobytovým titulem, jenž by ho opravňoval k pobytu v České republice.
Jak sám uvádíte, členové Vámi zmiňované rodiny opakovaně žádali o mezinárodní ochranu, nicméně tato jim byla vždy zamítnuta, neboť ani v jednom případě nebyly naplněny zákonem stanovené podmínky pro udělení mezinárodních ochrany. Tato rozhodnutí byla přezkoumána i soudy, které rozhodnutí správního orgánu potvrdily.“

Celý dokument je zde.

V kategorii Dokumenty, Legislativa, Společnost

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a gentleman on 2.7.2021

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky