Dokument: Novela zákona o distribuci očkování proti onemocnění covid-19

Dokument: Novela zákona o distribuci očkování proti onemocnění covid-19


Příspěvek četlo

 1,050 total views

Návrh předkládá ministerstvo zdravotnictví a rozsáhlý plný název sněmovního tisku 1225 je uveden níže. Předseda sněmovny vyhlásil na návrh vlády stav legislativní nouze a návrh zákona bude projednán ve zkráceném jednání s vynecháním 1. čtení. Výbor pro zdravotnictví návrh projednal a doporučil souhlas. Návrh umožňuje hradit očkovací látky v širším rozsahu.

Celý název zní Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 569/2020 Sb., o distribuci léčivých přípravků obsahujících očkovací látku pro očkování proti onemocnění COVID-19, o náhradě újmy způsobené očkovaným osobám těmito léčivými přípravky a o změně zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

Stávající zákon č. 569/2020 Sb. o distribuci léčivých přípravků proti covidu-19 umožňuje z veřejného zdravotní pojištění hradit pouze ty léčivé přípravky, které jsou pořízeny z prostředků státního rozpočtu. Jenže stát má možnost získat očkovací látky i jinak – darem, zápůjčkou od jiného státu, získáním očkovacích látek učených pro jiný stát (s jeho souhlasem) atd. Tyto látky by však nešlo hradit ze státního rozpočtu.

Plné znění najdete zde.

V kategorii Legislativa, Společnost, Zdravotnictví

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a gentleman on 9.7.2021

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky