Petr Ješátko: Je třeba změnu!

Petr Ješátko: Je třeba změnu!


Příspěvek četlo

 1,126 total views

Sleduji demonstraci na Václavském náměstí, kde lidé bez rozdílu věku, požadují demokracii v tomto státě a pravdu od politiků řídících tuto zemi. Blíží se volby a je možno změnit současný stav, kde lež, podvody a ohlupování občanů, se stalo běžnou součástí vládnoucí garnitury a jimi dosazených úředníků.

Ti se řídí heslem: Slibem nezarmoutíš! V pozadí však dělají opak toho, co medializují, a bohužel jinak tomu není ani v Národním parku Šumava již sedm let. Pod heslem „Divočina“ se těmto „hochům“ na obrázku podařilo v tichosti z nejvíce zákonem v republice chráněných lesů za toto krátké období vytěžit, odvézt a prodat 1 milion 339 tisíc 545 m3 dříví a utržit za něj 1 miliardu 501 milionů 281 tisíc Kč!!! A na tuto fabriku na dříví ještě dostávali ročně stamilionové dotace.

Pan Babiš a jeho stranický pobočník, ministr životního prostředí Brabec, po svém nástupu provedli personální čistky, Českou inspekcí životního prostředí počínaje. Ta přece hochům musí zajistit: Klid na práci! A tak čistky následovaly a do funkcí se dostávali ve státní správě i v organizacích zřízených státem ti poslušní. Doslova světová rarita, kde vedení dosazoval majitel dřevařských společností po utajené návštěvě národního parku!

Léta na našich stránkách upozorňujeme na fakta z vlastní lesní hospodářské evidence Národního parku Šumava, ovšem jak se zdá, mnoha politikům od komunální úrovně počínaje přes nevládní ekologické organizace až po některé vědce fakta, tedy čísla, nezajímají. Politika se dělá od doby opoziční smlouvy slovy, sliby, nikoliv fakty a činy. „Je třeba změnu!“ ozývá se dnes znovu, jako již čtyři roky, na demonstracích.

Bude změna po volbách a z národního parku přestane být lunapark a zejména fabrika na dříví, kde překupníci dřeva si léta libují na „péči o les“, která se v tomto národním parku, pod mediálním blábolením, provádí?

autor je bývalý vedoucí kalamitního štábu NP Šumava v roce 2010

Viz také článek Petr Ješátko: Národní park Šumava v rukou ministra Brabce po šesti letech

V kategorii Převzato, Šumava, Životní prostředí

Příspěvek četlo
Příspěvek zaslal/a gentleman on 21.6.2021

Diskuze ke článku

Jméno(povinné)

E-mail(povinné)

Web

Komentáře

Další příspěvky